RBA fond prodao 73.900 dionica Magme

Autor: Tin Bašić , 21. siječanj 2014. u 19:33
Damir Grbavac, predsjednk Uprave RBA obveznog fonda/Tatjana Tadić/PIXSELL

Fond menadžeri Raiffeisena na burzi još nisu prijavili pad ispod praga od 5%.

Obvezni mirovinski fond Raiffeisen prošloga je tjedna prodao 73.900 dionica Magme.

Prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) RBA obvezni fond u svom portfelju ima 328.921 dionice te kompanije. Budući da je prije prodaje RBA OMF imao 402.921 dionicu, odnosno 5,95 posto udjela, dužan je na Zagrebačkoj burzi objaviti kako je pao ispod praga od pet posto.

U ponedjeljak to još nije učinio. Prošloga je tjedna dionica Magme bila 300 posto viša nego na kraju 2013. kada je iznosila 66 lipa. Nakon što je objavljeno da će se ročište radi sklapanja predstečajne nagodbe održati 23. siječnja, dionica je porasla na 2,78 kuna. 

Komentari (6)
Pogledajte sve

jedno je sigurno, ovakve kupnje ne može biti od strane malih burekdžija. mora tu biti potpore i sa kupovne strane.ili kupuju njihovi kompanjoni privatno, ili ovi na kupnji stavljaju velike naloge i igraju se, a to je zaista vrhunac nemorala ove burze. vidjet ćemo idući tjedan što je bilo. sad čekamo ročište. opet se naravno postavlja pitanje zašto ga i oni ne pričekaju?

E moj prorok, ne znam na koje ljude ti misliš, ali u svim civiliziranim društvima su kriminalci “ljudi koji se bave kriminalom”. A da li ovi iz fonda kriminalno skrbe o našim mirovinama znati ćemo već u četvrtak. Ovisno o razvoju situacije treba provjeriti kome su dionice prodavane.

oni su očito iznad institucija ove države, a to što su raspičkali naše mirovine – nikome ništa. pa ratna šteta ne iznosi koliko su ovi pobacali novaca kroz prozor…jadran čarape kupovali po 590 kuna (kapitalni fond!!!), a sada su 30 kuna i oni ne dokupljuju. ali zato prodaju magmu po 3 kune a kupili po 300 kuna. ingru da ne pričam. hoćemo li uopće imati mirovine za 30 godine?

istu stvar radi CO omf na ingri ,izasao je tako sa 500 000 kom ,i…nikom nista .

New Report

Close