Rast indeksa uz vrlo skroman promet

Foto: gettyImages Foto: gettyImages

Ojačao je i CROBEX10 uspevši se na 1004 boda što je 0,55 posto posto više.

Drugi put ove godine dionički indeks Zagrebačke burze uspio je trgovinski dan završiti u pozitivnom području.

Iako je u prijepodnevnom dijelu trgovinskog utorka bilježio i značajnijih 0,6 posto rasta, završetkom trgovanja CROBEX se ipak zaustavio na 1732 boda što je 0,34 posto više nego dan ranije. Ojačao je i CROBEX10 uspevši se na 1004 boda što je 0,55 posto posto više. Ipak, trgovanje je proteklo u ozračju iznimno niske likvidnosti, nešto malo bolje od one u ponedjeljak, pa je dionicama protrgovano za svega 4,5 milijuna kuna. Ukupnom prometu treba pribrojiti i 185.000 kuna obvezničkog prometa.

U tako skromnoj likvidnosti nijedna dionica nije uspjela ostvariti milijunski promet, a u fokusu ulagača kao najlikvidnija našla se dionica opatijskog hotelijera Liburnia Riviera Hoteli (LRH) koja je na prometu od 773.000 kuna ojačala 2,4 posto i sada vrijedi 4200 kuna.

Podsjetimo, LRH je 27. prosinca objavio da zainteresirani kupci provode dubinsko snimanje poslovanja te kompanije.

Unatoč solidnom rastu, to nije bilo dovoljno da toj dionici donese titulu dobitnika dana s kojom se okitila Ingra skočivši 5,5 posto na okruglih četiri kune. Gubitnik dana je Đuro Đaković koji je oslabio i drugi dan potonuvši 8,2 posto na 12,25 kuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!