Prosječni bonus na Wall Streetu lani iznosio 184.220 dolara

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. ožujak 2018. u 09:01
Foto: Reuters

Izvješće se temelji na podacima o poreznim prihodima i ne uključuje opcije dionicama i druge oblike različitih naknada.

Prosječni bonus na Wall Streetu porastao je u prošloj godini za 17 posto, na 184.220 dolara, a ukupan iznos koji su banke na taj način platile zaposlenicima dosegnuo je 31,4 milijarde dolara.

U industriji trgovanja vrijednosnim papirima lani je u New Yorku bilo zaposleno 176.900 ljudi, što je blagi pad nakon tri godine neprestanog rasta zaposlenosti u toj industriji, pokazuje izvješće glavnog financijskog dužnosnika New Yorka.

Pokazuje i to da je zaposlenost u toj industriji, ključnoj komponenti gradskog gospodarstva, i dalje 6 posto manja nego prije financijske krize u 2007. godini.

Dobit od poslovanja kompanija na New York Stock Exchange (NYSE), najvećoj svjetskoj burzi, skočila je, pak, lani za 42 posto, na 24,5 milijardi dolara, najvišu razinu od 2010. godine, zahvaljujući rastu naknada od upravljanja imovinom, izdavanja vrijednosnih papira i savjetovanja u vezi spajanja i preuzimanja, navodi se u izvješću, objavljenom u ponedjeljak.

„Prerano je reći kako će povećane oscilacije na financijskim tržištima početkom ove godine utjecati na dobit u 2018.”, poručio je u izvješću Thomas DiNapoli, glavni financijski kontrolor New Yorka.

Izvješće se temelji na podacima o poreznim prihodima i ne uključuje opcije dionicama i druge oblike različitih naknada.

U razgovoru s novinarima u ponedjeljak, DiNapoli je rekao da je prerano za procjene kako će izmjene saveznog zakona o porezima, koje su stupile na snagu početkom ove godine, utjecati na poslovanje u idućih godinu dana.

Procjenjuje se da je jedno od 10 radnih mjesta u New Yorku izravno ili neizravno povezano s trgovanjem vrijednosnim papirima.

U proteklih osam godina, prosječni bonus na Wall Streetu povećan je za 31 posto, dok je savezna minimalna plaća od 2009. godine ostala nepromijenjena na 7,25 dolara po satu.

Komentirajte prvi

New Report

Close