Promet dionicama najniži od 19. srpnja

Autor: Tomislav Pili , 08. kolovoz 2019. u 16:59
Foto: GettyImages

Likvidnost trgovanja bila je podosta lošija od prethodnih dana s obzirom da je dionički promet dosegao tek 3,6 milijuna kuna.

Dionički indeksi Zagrebačke burze u četvrtak su zaključili u suprotnim smjerovima uz najnižu likvidnost u posljednjih 20-ak dana.

Završetkom trgovanja CROBEX se zaustavio na 1897 bodova što je 0,09 posto niže nego dan ranije. Time vodeće dioničko mjerilo Zagrebačke burze nije uspjelo održati pozitivan ritam nakon što je dan ranije prekinut četverodnevni negativni niz. CROBEX10 zaustavio se na pak na "pozitivnoj nuli" od 1103 boda.

Međutim, likvidnost trgovanja bila je podosta lošija od prethodnih dana s obzirom da je dionički promet dosegao tek 3,6 milijuna kuna. Spomenimo da promet niži od četiri milijuna kuna nije zabilježen od 19. srpnja.

U takvim okolnostima nije trebalo očekivati dionicu "milijunaša", a ljestvicu najlikvidnijih predvodio je Dukat, inače rijetko trgovana dionica. Prikupio je čak 886.000 kuna, a cijena mu je stagnirala na 570 kuna.

Dobitnik dana dionica je Tehnike koja je na prometu od 22.000 kuna skočila dodatnih 9,3 posto dohvativši 235 kuna. Inače, Tehnika na burzi raste već tri uzastopna dana, a u tom je razdoblju vrijednost povećala za preko 18 posto.

Izraženijim padom cijene izdvojila se dionica kutinske Petrokemije koja je na prometu od 40.000 kuna pala 3,4 posto na 19,70 kuna.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Izvan svake ekonomske logike, štednja nikad veća, kamate nikad niže, nekretnine nikad skuplje a burza nikad jadnija. Pravi je pokazatelj beznađa i nepovjerenja u društvu.

New Report

Close