Priprema se izlistavanje dionica Burze

Autor: Antonela Zečević , 24. rujan 2009. u 22:00

Zagrebačka burza priprema prospekt za uvrštenje dionica na tržište

Izrada prospekta za izlistavanje dionica Zagrebačke burze (ZSE) na samoj Zagrebačkoj burzi je u tijeku, potvrdio je u četvrtak glasnogovornik ZSE Željko Kardum.

Rekao je i da je odluka o tome “donesena na jednoj od sjednica Nadzornog odbora”. Međutim, najveći pojedinačni dioničar ZSE sa 9 posto udjela, Ivan Tadin vlasnik Hita vrijednosnica o tome ništa ne zna. “Nažalost, ne mogu ništa reći o izlistavanju dionica ZSE jer nisam upoznat s tim”, rekao je Tadin. Do četvrtka o tome ništa nisu znali ni u Interkapitalu, trećem najvećem vlasniku koji drži 5,3 posto udjela ZSE. “Nakon što smo doznali više o izradi prospekta za islistavanje dionica ZSE, zaključili smo da je to dobar potez”, rekao je Tonči Korunić iz Interkapitala. “Izlistavanje dionica donosi novi instrument na tržište, povećava transparentnost poslovanja same burze, a i burza svojim primjerom potiče druge kompanije na isti potez”, zaključio je Korunić.

Motušić

Konačna odluka još slijedi
Roberto Motušić, predsjednik Uprave Zagrebačke burze je preko glasnogovornika Karduma poručio “da je na burzi da pripremi sve predradnje za izlistavanje, a da će konačnu odluku o tome kada će dionice Zagrebačke burze biti izlistane i hoće li se uopće izlistavati donijeti Uprava i Nadzorni odbor kada se za to steknu svi preduvjeti.”

Komentirajte prvi

New Report

Close