Prihodi HT-a 3,4 milijarde kuna, neto dobit 417 milijuna

Autor: Ana Blašković , 28. srpanj 2016. u 22:00
HT bilježi porast prosječnog prihoda po korisniku/Slavko Midžor/PIXSELL

Operativna dobit u konsolidiranom rezultatu iznosi 1,34 milijarde kuna, uz EBITDA maržu od 39,3 posto.

Hrvatski Telekom u šest mjeseci uprihodio je 3,4 milijarde kuna, tri posto više nego u istom razdoblju lani.

Neto dobit kompanije također bilježi blagi rast od 2,7 posto na 417 milijuna kuna, objavio je HT na Zagrebačkoj burzi. Do kraja lipnja kompanija na čelu s Davorom Tomaškovićem zabilježila je porast dobiti prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA prije jednokratnih stavki) za 1,4 posto. Operativna dobit iznosi 1,34 milijarde kuna, uz EBITDA maržu od 39,3 posto. Riječ je o konsolidiranom rezultatu kompanija u vlasništvu HT-a koje čine Iskon Internet, KDS, Combis, putnička agencija E-tours i Optima telekom.

 

10posto

povećana su kapitalna ulaganja u prvoj polovici godine na 645 mil. kuna

Priljev novih korisnika
"Možemo biti vrlo zadovoljni financijskim rezultatima u prvih šest mjeseci. Bilježimo porast prosječnog prihoda po korisniku, priljev novih korisnika u mobilnoj mreži i rast u segmentu ICT-ja i energije. Stoga nastavljamo ciklus ulaganja u mrežnu infrastrukturu i inovativne usluge, u održavanje i jačanje naše pozicije tehnološkog lidera na hrvatskom tržištu, te u poboljšanje korisničkog iskustva", ističe u prioćenju predsjednik Uprave Davor Tomašković.Prvu polovicu godine obilježile su intenzivne aktivnosti usmjerene na poboljšanje korisničkog iskustva, inovativne usluge i nastavak investicija u infrastrukturu, ističu iz kompanije. 

 

1,4posto

rasta bilježi dobit prije oporezivanja, poreza, deprecijacije i amortizacije

Investicijski ciklus
"Nastavljen je snažan investicijski ciklus pa su kapitalna ulaganja povećana u odnosu na prvo polugodište 2015. za deset posto, na 645 milijuna kuna, s fokusom na razvoj nepokretne i pokretne mreže, posebno povećanje kapaciteta za širokopojasni pristup internetu", navodi HT. Dodaju da su brzine pristupa u 4G mreži povećane su sa 150 Mbit/s na 225 Mbit/s, a u nekim područjima i na 262,5 Mbit/s. Pokrivenost u zatvorenom prostoru povećana je sa 65% na 67,4%, dok je mogućnost optičkog pristupa u nepokretnoj mreži proširena je na više od 227 tisuća kućanstava.  Uveden je novi koncept usluga 'Magenta1' koja objedinjuje fiksne i mobilne usluge u jednom paketu, a koju je dosad prihvatilo više od 20.000 korisnika, ističu iz HT-a. 

Komentirajte prvi

New Report

Close