Prihodi Adrisa u prvom kvartalu 1,1 milijardu kuna

Autor: Ana Blašković , 24. travanj 2017. u 22:00
U Adrisu zadovoljni početkom godine

Prihodi rovinjske kompanije rasli 14 posto na godišnjoj razini. Dobit iznosi 8,9 milijuna kuna.

Adris grupa ostvarila je 1,1 milijardu kuna ukupnih prihoda u prvom kvartalu ove godine, što je 14 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, objavila je kompanija na Zagrebačkoj burzi.

Istovremeno, poslovni prihodi bili su tri posto veći, 918 milijuna kuna. Premda se većina prihoda u turističkom dijelu poslovanja ostvari tijekom sezone, neto dobit bila je 8,9 milijuna kuna, dok je primjerice, prošle godine Adris s krajem ožujka iskazao 90 milijuna kuna gubitka. Maistra bilježi osam posto više predbilježbi u usporedbi, a u pripremi za sezonu intenzivno investira u obnovu i povećanje kvalitete objekata.

Dovršena je rekonstrukcija hotela Eden vrijedna 60 milijuna kuna, nastavlja se izgradnja novog hotela Park, a znatna sredstva u kompaniji najavljuju za uređenje kampova. Ukupna planirana ulaganja u 2017. dosegnut će 450 milijuna kuna.  Cromaris je, unatoč padu prodaje za osam posto zbog kasnijeg Uskrsa, ostvario neto dobit od 1,8 milijuna kuna, 1,5 milijun kuna više na godišnjoj razini, pri čemu je 80 posto iz izvoza.

Croatia osiguranje uprihodila je 1,01 milijardu kuna bruto premije (+1%) uz neto dobit od 67,8 milijuna kuna, čak 71 posto više.  "Dosadašnje restrukturiranje donijelo je poboljšanje rezultata, a fokus je i dalje na optimalizaciji  prodajnog portfelja, rastu troškovne efikasnosti, kako u području upravljanja štetama, tako i u smanjenju troškova potpornih funkcija", ističe se u komentaru rezultata.

Komentirajte prvi

New Report

Close