Pad CROBEXA, Valamar i HT jedini ‘milijunaši’

Autor: Tomislav Pili , 16. svibanj 2017. u 17:21
Foto: Thinkstock

U proteklih šest dana CROBEX je ukupno izgubio 2,2 posto vrijednosti.

Rastom pred kraj trgovinskog dana donekle je ublažio još jedno poniranje CROBEX-a koji je tako produžio negativnu seriju na šesti dan.

Završetkom trgovanja u utorak indeks Zagrebačke burze zaustavio se na 1863 boda što je 0,24 posto niže nego dan ranije. CROBEX10 oslabio je neznatno manjih 0,21 posto na 1104 boda. U proteklih šest dana CROBEX je ukupno izgubio 2,2 posto vrijednosti. Kako je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga obustavila trgovinu s osam dionica Agrokorovih kompanija dok ne objave polugodišnje izvješće, promet je očekivano i u utorak bio prilično nizak.

Protrgovano je s dionicama za svega 5,7 milijuna kuna, a ukupni je promet dosegnuo 10,1 milijun kuna. U takvim okolnostima uspjeh je što su i dvije dionice uspjele prijeći milijunski promet. Na vrhu ljestvice likvidnosti s 1,8 milijuna prometa našao se HT, a cijena mu je oslabila 0,02 posto na 170 kuna.

S 1,7 milijuna kuna slijedi ga Valamar Riviera koji je objavio da je s mirovinskim fondom PBZ/Croatia osiguranje predao ponudu za ulaganje u hvarsku tvrtku Helios Faros. Cijena Valamarove dionice ojačala je 0,6 posto na 40,05 kuna. Skokom cijene od devet posto na 38,69 kuna izdvaja se Đuro Đaković.

Komentirajte prvi

New Report

Close