Ove godine ništa od dividende Kutjeva

Autor: Marija Brnić , 12. svibanj 2019. u 22:00
Enver Moralić sa sinom u vinogradu/D. M. /PIXSELLL

Uprava želi lani zarađenih 6,2 mil. kn raspodijeliti u rezerve i zadržanu dobit.

Kutjevo je u prošloj godini ostvarilo neto dobit od 6,2 milijuna kuna, a uprava predlaže dioničarima da se na skupštini zakazanoj za 17. lipnja ona raspodijeli u zakonske rezerve i zadržanu dobit.

Godinu ranije, ostvarena dobit od 5,4 milijuna kuna isplaćena je dioničarima, a najveći s udjelom od 83 posto je Božjakovina Envera Moralića.

Lani su prihodi Kutjeva porasli za 6,5 posto i dosegli su 326 milijuna kuna, a iz godišnjeg financijskog izvješća iščitava se kako biljna proizvodnja donosi više prihoda od vina, dok se smanjio prihod od trećeg sektora proizvodnje stočarstva, na kojoj je lani i zabilježen gubitak. 

Kutjevo je lani povećao proizvodnju flaširanog vina, s 4 na 5 milijuna litara, a vino je i njegov glavni izvozni proizvod. No, na stranim tržištima Moralićeva tvrtka ostvaruje tek petinu prihoda.

Uprava na čijem je čelu Josip Ređo, posebno ističe da se sedmu godinu za redom smanjio stupanj zaduženosti, sa zadnjim danom 2018. je iznosio 23,6% ukupne aktive. Poteklih godina tvrtka je bila orijentirana na održavanje likvidnosti i smanjenje obveza, a sada predstoje ulaganja u proizvodnju, kao i u proizvodnju energije iz nusproizvoda iz svojih pogona. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nebitno je isplacuje li se dividenda ili ne, bitno je da poslovanje napreduje i vrjednost raste. Ni Berkshire Hathaway ne isplacuje D.

New Report

Close