Otkupili tek 0,5% redovnih dionica

Autor: Jadranka Dozan , 25. veljača 2019. u 22:01
Iz Adrisa kažu da su moguće i akvizicije/FOTOLIA

Operacija punjenja trezora na kraju teška ‘samo’ 58 mil. kuna.

Adris grupa ovaj će tjedan u trezor spremiti nepunih 55 tisuća redovnih i oko 65,7 tisuća povlaštenih dionica kompanije, a za to će izdvojiti 58 mil. kuna.

U ponedjeljak je istekao rok za prijave na prošlotjednu ponudu otkupa vlastitih dionica. To što je program zaključen s manje od 10% hipotetske veličine (čak 620 mil.) nije jako neočekivano, unatoč ponuđenoj premiji na tržištu cijenu i redovne i povlaštene dionice (do 9%).

Otkup je velikim dijelom bio usmjeren na redovne dionice (s pravom glasa), čije vlasnike nije lako pokrenuti na prodaju pa je na kraju umjesto 10% otkupljeno 0,5 posto ukupnog broja tog roda dionica, i to po cijeni 525 kn ili nešto spod gornje točke raspona.

Istodobno, povlaštenih je otkupljeno gotovo 1% ukupnog broja (nuđeno je gotovo 3%). Ističući kako tvrtka programom otkupa pokazuje i brigu o vrijednosti kapitala svojih dioničara, iz Adrisa su poručili i da zahvaljujući uspješnom poslovanju imaju snažnu novčanu poziciju i investicijski potencijal.

Stoga, kažu, postoje i realne financijske mogućnosti za vođenje rastuće dividendne politike i provođenje novog 5-godišnjeg investicijskog ciklusa vrijednog gotovo 3 mlrd. kuna. Uz organski rast, pak, realno je očekivati i nove akvizicije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close