Optima na 5 kuna, najviše u 4,5 godine

Autor: Tomislav Pili , 06. lipanj 2019. u 17:29
Foto: GettyImages

Trgovanje je proteklo u uvjetima skromnije likvidnosti nego proteklih dana.

Glavni dionički indeks Zagrebačke burze uspio je ojačatii i u četvrtak, ali uz manji promet nego proteklih dana.

Završetkom trgovanja CROBEX se zaustavio na 1864 bodova što je 0,32 posto više nego dan ranije. Međutim, uži indeks CROBEX10 nije uspio ostvariti takav uspjeh, oslabivši blagih 0,01 posto na 1087 bodova.

Trgovanje je proteklo u uvjetima skromnije likvidnosti nego proteklih dana, pa se dionički promet zaustavio na 7,75 milijuna kuna što je bilo dovoljno da samo dvije dionice ostvare milijunski promet. Najlikvidnija je bila dionica Optima telekoma koja nastavlja svoj pobjednički niz.

Naime, trgovanje s tom dionicom od 3,4 milijuna kuna odnijelo je praktički polovicu ukupnog dioničkog prometa. Fokus ulagača na izdanje tog telekoma rezultiralo je i dvoznamenkastim skokom cijene što joj je donijelo i status dobitnika dana.

Naime, cijena se zaustavila na "okruglih" pet kuna što je 15,2 posto više nego dan ranije. Valja naglasiti kako je Optima posljednji put vrijedila pet kuna sada već dalekog 27. studenog 2014. godine, a samo tijekom ove godine cijena je skočila gotovo 196 posto.

Gubitnik dana dionica je Uljanika koja je potonula 13,2 posto i sada vrijedi 46 lipa. Izraženije je pao i Institut IGH za 5,4 posto na 105 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close