Operativna marža HT-a porasla na 40%

Autor: Bernard Ivezić , 26. srpanj 2018. u 22:01
Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog telekoma/Igor Šoban/PIXSELL

Prihod isti od 3,68 mlrd. kuna, uz rast EBITDA 0,9% na 1,47 mlrd. kuna.

Hrvatski telekom prvo polugodište zaključio je s padom prihoda i rastom profitabilnosti. Operater je u šest mjeseci imao prihod od 3,68 milijardi kuna što je 0,3 posto manje nego u istom razdoblju lani. S druge strane, operativna dobit porasla je 0,9 posto na 1,47 milijardi kuna, a EBIT je porastao 2,6 posto na 597 milijuna kuna.

Dionica HT-a je u četvrtak, nakon objave polugodišnjih rezultata, porasla 1,6 posto na 158,50 kuna. HT je objavio da mu je neto dobit nakon nekontrolirajućih stavki u polugodištu skočila za 9,1 posto na 447 milijuna kuna. Još znakovitije, operater je uspio u polugodištu povećati operativnu maržu za 0,5 postotnih poena i sada iznosi 40 posto. HT je objavio da je najveći dio kapitalnih ulaganja u prvom polugodištu napravio u Hrvatskoj.

Ovdje su ona povećana za 8,3 posto na 822 milijuna kuna. Uključujući i ulaganja u Crnogorski telekom, HT-ov polugodišnji CAPEX veći je 8,7 posto i iznosi 895 milijuna kuna. Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog telekoma kaže da su polugodište zaključili s povećanjem EBITDA-e, neto dobiti i sigurnim nastavkom velikih kapitalnih ulaganja. Ističe da je iza njih za jedno od najvećih ulaganja u Hrvatskoj.

"Modernizacijom mobilne mreže na području Istre, osigurali smo njenim stanovnicima i turistima najnapredniju mobilnu mrežu u Hrvatskoj i regiji te preduvjete za implementaciju 5G mreže. S programom implementacije trenutno najmodernije opreme nastavljamo i u ostalim dijelovima Hrvatske, kao i povećanjem brzine u fiksnoj mreži te izgradnjom optike", zaključuje Tomašković.

Komentirajte prvi

New Report

Close