Od Kraševe dividende najviše će se ‘osladiti’ Pivac

Autor: Ana Blašković , 28. kolovoz 2017. u 14:07
Lanjska dobit Kraša je 17,3 mil.kn/B. Filić/PIXSELL

Nesuđenom vlasniku konditora 2,5 milijuna, a ukupno dioničarima 10,4 milijuna kuna.

Dioničari Kraša okupljeni na glavnoj skupštini u petak su dali zeleno svjetlo za isplatu dividende. Iz 17,3 milijuna kuna profita ostvarenog u prošloj godini na račune vlasnika tog konditora isplatit će se 10,4 milijuna kuna, odnosno osam kuna po dionici.

Od tog iznosa najviše, 2,5 milijuna kuna, sjest će na račun Mesne industrije Braće Pivac, najvećeg pojedinačnog dioničara Kraša s više od 321.000 dionica koji je prije godinu i pol neuspješno pokušao preuzeti kompaniju.

Potom slijedi tvrtka Kraš ESOP s 271.000 dionica, kojoj će biti isplaćeno nešto manje od 2,2 milijuna kuna. Prihod od dividende, 116.000 kuna, ove će godine bilježiti i državni HPB koji u portfelju ima 14.500 Kraševih dionica i četvrti je po veličini pojedinačni dioničar, dok udjeli preostalih vlasnika ne dosežu niti jedan posto. Sukladno odluci skupštine dividenda će na račune dioničara biti isplaćena najkasnije do 24. listopada.

Podsjetimo, Kraš u 2016. nije isplaćivao dividendu, a u 2015. dividenda je iznosila 10 kuna po dionici. Ostatak prošlogodišnje dobiti od oko 740.000 kuna rasporedit će se u zakonske rezerve, a preostali iznos u zadržanu dobit. Skupština Kraša odobrila je i isplatu nagrade Upravi kompanije i menadžmentu koji će sukladno ugovorima biti nagrađeni temeljem poslovanja u 2016. Uprava i Nadzorni odbor dobili su razrješnice za prošlu godinu, a za kontrolu poslovnih knjiga izabrana je revizorska kuća BDO Croatia iz Zagreba. 

 

Ivica Pivac: Mesna industrija Braća Pivac nikad nije imala namjeru preuzeti Kraš

"Potaknut netočnim i zlonamjernim navodom u drugom odlomku teksta koji glasi „Od tog iznosa najviše, 2,5 milijuna kuna, sjest će na račun Mesne industrije Braće Pivac, najvećeg pojedinačnog dioničara Kraša s više od 321.000 dionica koji je prije godinu i pol neuspješno pokušao preuzeti kompaniju“ dužan sam reagirati u svrhu ispravnog informiranja javnosti.
– Mesna industrija Braća Pivac d.o.o. nikad nije imala namjeru preuzeti Kraš d.d.
– Svaka dionica kupljena je na transparentan način, preko burze sukladno Zakonu o tržištu kapitala prvenstveno i isključivo iz razloga što vjerujemo da je Kraš perspektivna i kvalitetna tvrtka te da je ulaganje u nju dobra poslovna odluka.
Ovakvi neutemeljeni navodi mogu napraviti reputacijsku štetu i dezinformiraju javnost te mogu nanijeti štetu za poslovne odnose svih interesnih strana. Iz tog razloga molimo da ovaj ispravak u cijelosti objavite u prvom sljedećem izdanju vaših novina te na vašem portalu", reagirao je direktor Mesne industrije Braća Pivac Ivica Pivac.
 .

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

A kad su to braća Pivac pokušali navodno prije godinu i pol preuzeti Kraš?

Kad je kapitalni prodavao dionice?

New Report

Close