Od dividende Podravke državi 9,8 milijuna kuna

Autor: Božica Babić , 15. rujan 2016. u 22:01
Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave/B. Š./VL/PIXSELL

Nakon desetogodišnje stanke koprivnička kompanija financijski nagradila svoje dioničare.

Dioničarima Podravke nakon deset "sušnih" godina danas će prvi put na bankovne račune sjesti uplata dividende u iznosu od bruto sedam kuna po dionici. Od ukupne neto dobiti ostvarene u 2015. godini dioničarima će biti isplaćeno gotovo 50 milijuna kuna, najavljuju iz koprivničke kompanije.

Najveću dividendu u iznosu od 9,8 milijuna kuna ostvarit će država, konkretno Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje ide više od pet milijuna kuna, a ostatak sjeda Centru za restrukturiranje i prodaju. Potom po visini dividende slijede dva obvezna mirovinska fonda, prvi je AZ OMF, kojemu pripada 6,3 milijuna kuna te PBZ CO OMF, kojemu će biti uplaćeno 5,4 milijuna kuna.  Isplata dividende nakon dugih deset godina, ističu u tvrtki, rezultat je uspješnog poslovanja, povećanja interne efikasnosti poslovanja, stabiliziranja financijske pozicije, kao i odličnih rezultata ostvarenih s ciljem daljnje internacionalizacija poslovanja.

"Unatrag nekoliko godina provodili smo snažno restrukturiranje, dokapitalizirali smo kompaniju sa značajnim svježim kapitalom, započeli drugu fazu internacionalizacije i pokrenuli poslovanje na nekim novim tržištima te realizirali najveću akviziciju u Podravkinoj povijesti preuzimanjem slovenskog Žita", podsjeća predsjednik Uprave Zvonimir Mršić, koji ne skriva zadovoljstvo što ima prigodu dioničarima isplatiti dividendu. Ostvarujući pozitivne pomake na svim razinama poslovanja i financijskih pokazatelja danas Grupa Podravka, ističe Mršić, izgleda neusporedivo bolje u odnosu na razdoblje kad je preuzeo vođenje kompanije. "Za to su zaslužni i svi dioničari koji su u proteklom razdoblju davali svoju potporu. Isplatom dividende kompanija pokazuje da je njihovo povjerenje bilo u potpunosti opravdano", smatra Mršić.

Komentirajte prvi

New Report

Close