Novi poslovi za domaće građevinare

Autor: Poslovni.hr , 28. svibanj 2013. u 10:41
Thinkstock

Tehnika je jučer potpisala novi ugovor o izvođenju radova na izgradnji uređaja za pročišćivanje otpadnih voda grada Siska.

Zagrebačka građevinska kompanija Tehnika jučer je potpisala novi ugovor o izvođenju radova na izgradnji uređaja za pročišćivanje otpadnih voda grada Siska, s naručiteljem Hrvatske vode iz Zagreba, podsjeća danas poslovni i edukacijski portal iCapital.

"Ukupna cijena ugovorenih radova iznosi preko 10m EUR. Tehnika je u ovoj godini do sada ugovorila oko 300m HRK novih poslova. Prema podacima sa službene stranice, kompanija je u 2012. ugovorila sedam projekata čija je vrijednost objavljena te još nekoliko njih s nepoznatom cijenom radova. Ukupna vrijednost ovih sedam projekata iznosila je oko 400m HRK. Ova vijest dolazi ubrzo nakon što je Hidroelektra niskogradnja također u petak objavila ugovaranje novog posla vrijednog preko 45m HRK. Tehnika je u prvom kvartalu zabilježila rast prihoda od prodaje za 7,4% na 184,1m HRK što je ipak manje od očekivanja menadžmenta, uslijed nepovoljnih vremenskih prilika te slabije potražnje za stanovima. Osim ovih čimbenika, na pad EBITDA s 2,7m HRK u prvom kvartalu prošle godine na -4,1m HRK utjecale su i generalno niže marže u građevinskom sektoru. Sukladno tome, došlo je i do povećanja neto gubitka s -1,8m HRK na -9,8m HRK. Zagrebački Viadukt je u prvom kvartalu ove godine ostvario pad prihoda od prodaje za 11% na 122,9m HRK, uslijed nepovoljnih vremenskih prilika koji su odgodili planirani opseg radova. Ukupni rashodi su istovremeno povećali, stoga je došlo do pada EBITDA s 9,2m HRK u prvom kvartalu prošle godine na -11,4m HRK. Neto gubitak je također povećan  s -2,8m HRK na -23,8m HRK. Viadukt je u ovoj godini do sada ugovorio oko 200m HRK novih poslova, dok je u 2012. kompanija ugovorila 14 poslova vrijednosti preko 1,3mlrd HRK. Hidroelektra niskogradnja je također zabilježila pad prihoda od prodaje u prvom kvartalu što samo potvrđuje nastavak teških vremena u ovom sektoru", piše portal. 

Tekst je dio Interkapitalove dnevne publikacije IC Equity Espresso u kojem je dostupno upozorenje investitorima i objašnjenje investicijske Preporuke, dostupne na ovom linku.

Komentirajte prvi

New Report

Close