Novi pad CROBEXA, skok cijene Valamara

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Oslabio je i CROBEX10, i to za 0,27 posto na 1082 boda.

Nakon predaha od 10-dnevne negativne serije u ponedjeljak, trgovinski utorak donio je povratak negativnog sentimenta na domaće tržište kapitala i još jedan pad indeksa.

Završetkom trgovanja na Zagrebačkoj burzi CROBEX se spustio do 1821 boda što je 0,23 posto niže nego dan ranije.

Oslabio je i CROBEX10, i to za 0,27 posto na 1082 boda. Trgovanje je obilježio i prepolovljeni promet u odnosu na ponedjeljak od svega 4,6 milijuna kuna. Tako nizak promet nije zabilježen unazad šest trgovinskih dana. U klubu izdanja s milijunskim prometom našla se samo Valamar Riviera koja je prikupila 1,6 milijuna kuna, a cijena joj je pri tome odskočila više od dva posto na 44,80 kuna. S takvim rastom cijene turistička je perjanica domaćeg tržišta kapitala zavrijedila i titulu dobitnika dana.

Iza Valamara po likvidnosti slijedi dionica Hrvatskog telekoma koja je ojačala gotovo jedan posto na 178,05 kuna. S rastom cijene izdvojio se i Đuro Đaković koji je ojačao 1,8 posto na 29 kuna. S druge strane našla se dionica Instituta IGH koja je oslabila četiri posto na 240 kuna, a slijedi je povlaštena dionica Adrisa s gubitkom vrijednosti od 3,8 posto. Vrijednosnica kompanije iz Rovinja sada vrijedi 435 kuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!