Novi pad CROBEXA, skok cijene Valamara

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Oslabio je i CROBEX10, i to za 0,27 posto na 1082 boda.

Nakon predaha od 10-dnevne negativne serije u ponedjeljak, trgovinski utorak donio je povratak negativnog sentimenta na domaće tržište kapitala i još jedan pad indeksa.

Završetkom trgovanja na Zagrebačkoj burzi CROBEX se spustio do 1821 boda što je 0,23 posto niže nego dan ranije.

Oslabio je i CROBEX10, i to za 0,27 posto na 1082 boda. Trgovanje je obilježio i prepolovljeni promet u odnosu na ponedjeljak od svega 4,6 milijuna kuna. Tako nizak promet nije zabilježen unazad šest trgovinskih dana. U klubu izdanja s milijunskim prometom našla se samo Valamar Riviera koja je prikupila 1,6 milijuna kuna, a cijena joj je pri tome odskočila više od dva posto na 44,80 kuna. S takvim rastom cijene turistička je perjanica domaćeg tržišta kapitala zavrijedila i titulu dobitnika dana.

Iza Valamara po likvidnosti slijedi dionica Hrvatskog telekoma koja je ojačala gotovo jedan posto na 178,05 kuna. S rastom cijene izdvojio se i Đuro Đaković koji je ojačao 1,8 posto na 29 kuna. S druge strane našla se dionica Instituta IGH koja je oslabila četiri posto na 240 kuna, a slijedi je povlaštena dionica Adrisa s gubitkom vrijednosti od 3,8 posto. Vrijednosnica kompanije iz Rovinja sada vrijedi 435 kuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve