Neto dobit Dalekovoda prošle godine 27,2 milijuna kuna

Autor: Ana Blašković , 17. veljača 2016. u 22:00
Novi poslovi za bolju 'krvnu sliku'/P. Glebov/PIXSELL

Kompanija se godinu ranije suočila s gubitkom od 65,8 milijuna kuna, prihodi za trećinu veći.

Neto dobit Dalekovod grupe u 2015. iznosila je 27,2 milijuna kuna, stoji u godišnjem izvješću kompanije. Prema preliminarnim nerevidiranim podacima, operativna dobit prije amortizacije (EBITDA) iznosi 116,9 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju godinu ranije Dalekovod imao gubitak od 65,8 milijuna kuna.

Rast operativne dobiti u kompaniji objašnjavaju rezultatima oprerativnog restrukturiranja, racionalizacije poslovanja te novim poslovima koji su donijeli rast prihoda na 1,29 milijardi kuna, ili  za trećinu više nego u 2014.  Sam Dalekovod ostvario je operativnu dobit prije amortizacije od 96,9 milijuna kuna isplivavavši time iz ranijeg gubitka od 1,4 milijuna kuna. Preokretanje rezultata Dalekovoda dijelom je vezano za pozitivan ishod arbitražne nagodbe za projekt u Albaniji.

Rast prihoda premašio je 40 posto i posljedica je  novougovorenih poslova na tržištima Norveške, Ukrajine i Kosova, kao i pozitivnih financijskih efekata na zadržanoj dobiti iz prethodnih razdoblja od 28,1 milijun kuna radi promjena procjene prosječnih marži na projektima. Osim spomenutih zemalja, iz Dalekovoda poručuju da su u proteklom razdoblju uložili dodatne napore u dobivanju projekata u inozemstvu, u Finskoj, Poljskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Makedoniji te Bosni i Hercegovini. U tijeku je i niz tendera na kojima se kompanija natječe u zemlji i inozemstvu, a od tog angažmana grupa očekuje pozitivne rezultate i dobivanje novih značajnih poslova za planiran održiv rast prihoda.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Čestitam!

New Report

Close