Najlikvidniji Atlantic uzletio dva posto

Autor: Tomislav Pili , 05. rujan 2018. u 17:09
Foto: GettyImages

U minusu je bio i CROBEX10.

Trgovinska srijeda donijela je peto uzastopno slabljenje indeksa Zagrebačke burze, ali i povećanje prometa, ponajprije zbog značajnog trgovanja dionicama Atlantica.

Završetkom trgovanja CROBEX je opet simbolično oslabio, za svega 0,05 posto čime je dosegao 1817 bodova.

U minusu je bio i CROBEX10 čija se vrijednost smanjila za istovjetni postotak kao i u slučaju "većeg brata", pa se zaustavio na 1060 bodova.

O dinamici kretanja indeksa dovoljno govori podatak da je CROBEX, iako gubi na vrijednosti već pet dana, u tom razdoblju oslabio tek 0,38 posto.

Promet je u srijedu bio nešto viši nego posljednjih dana, dosegnuvši gotovo sedam milijuna kuna, a glavnina se odnosi na dionički promet s obzirom na obveznički promet od svega 211.000 kuna.

Najveći dio dioničkog prometa pripao je Atlanticu s kojim je protrgovano za 3,3 milijuna kuna pri čemu je cijena uzletjela solidnih 1,9 posto na 1070 kuna.

To je ujedno najviša cijena te dionice od 30. svibnja. Izraženiji rast Atlantica ipak nije bio dovoljan da ta dionica ponese i titulu dobitnika dana. Time se već drugi uzastopni dan okitila Tehnika rastom cijene od šest posto na 46 kuna. Gubitnik dana je Đuro Đaković koji je oslabio 3,6 posto i zaustavio se na 16,10 kuna.  

Komentirajte prvi

New Report

Close