Najlikvidnije dionice bez rasta cijene

Foto: GettyImages Foto: GettyImages

Zabilježen je ukupni promet od 13,9 milijuna kuna koji se sastojao od 11,1 milijun kuna dioničkog prometa.

Negativni sentiment sa svjetskih burzi u četvrtak se prelio i na hrvatsko dioničko tržište rezultiravši izraženijim padom vrijednosti indeksi uz nešto veću likvidnost.

Iako je tijekom dana gubio i više od jedan posto, u završnici trgovinskog dana indeks CROBEX uspio je ublažiti gubitak te se na kraju zaustavio na 1754 bodova što je za 0,88 posto niže nego dan ranije.

Za istovjetni je postotak oslabio i CROBEX10 koji se zaustavio na 1027 bodova. Što se tiče likvidnosti, zabilježen je ukupni promet od 13,9 milijuna kuna koji se sastojao od 11,1 milijun kuna dioničkog prometa te 2,8 milijuna kuna ostvarenih u blok transakciji sa 18.566 dionica Hrvatskog telekoma.

U redovnom dijelu trgovanja tri su dionice ostvarile više od milijun kuna prometa, a nijednoj cijena nije porasla. Najlikvidnija je bila dionica Valamar Riviere koja je na prometu od 2,5 milijuna kuna oslabila 1,1 posto na 37 kuna.

Na vrijednosti je izgubila još jedna turistička perjanica, Arena Hospitality Group, kojom je protrgovano za 2,2 milijuna kuna, a spustila se 1,4 posto na 360 kuna.

Končar-Elektroindustriji cijena od 660 kuna nije se mijenjala na prometu od 1,5 milijuna kuna. Dobitnik dana je Institut IGH rastom od šest posto na 178 kuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!