Može li cijena dionice Ine dodatno porasti?

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. prosinac 2016. u 12:01
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Redovni promet dionicama iznosio je 5,4 milijuna kuna, što je otprilike 2 milijuna više nego u petak.

Na Zagrebačkoj se burzi u srijedu očekuje mirno trgovanje i stagnacija Crobex indeksa, a pratit će se može li cijena Ine dodatno porasti, dok se čekaju detalji o tome kako Vlada namjerava otkupiti dionice domaće naftne kompanije od mađarskog MOL-a.

Svih pet analitičara, koji su sudjelovali u anketi Hine, očekuje danas stagnaciju Crobexa.

Crobex indeks porastao je jučer 0,34 posto, na 1.998 bodova, dok je Crobex10 ojačao 0,44 posto, na 1.165 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 5,4 milijuna kuna, što je otprilike 2 milijuna više nego u petak.

Najveći promet, 1,1 milijun kuna, jučer je ostvaren dionicom HT-a, a cijena joj je porasla za 0,55 posto, na 175 kuna.

Najveća je dobitnica, pak, bila dionica Ine, s rastom cijene za 9,40 posto, na 3.200 kuna, uz promet od 185 tisuća kuna.

Bila je to reakcija na poruku premijera Andreja Plenkovića u subotu da je Vlada odlučila u svoje vlasništvo vratiti Inu otkupom cjelokupnog udjela koji u njoj ima MOL, nakon što je Hrvatska izgubila u postupku koji je pokrenula protiv MOL-a pred arbitražnim sudom komisije Ujedinjenih naroda za međunarodno trgovačko pravo u Ženevi.

Mađarska kompanija poručila je, pak, da je otvorena za razgovor o budućnosti Ine i da čeka službenu obavijest o namjeri Hrvatske.

A čekaju se i detalji o načinu na koji Vlada kani otkupiti dionice Ine, a da se ne poveća javni dug.

Mediji pišu da bi se ovoga tjedna moglo o tome doznati nešto više, dok analitičari u anketi Hine kažu da će se pratiti može li cijena dionice Ine dodatno porasti.

Među likvidnijim izdanjima jučer je bila i dionica Valamar Riviere, s prometom od 747 tisuće kuna, pri čemu joj je cijena porasla za 0,23 posto, na 34,26 kuna.

S prometom od oko 654 tisuće kuna slijedila je dionica Auto Hrvatske, koja je poskupila 1,7 posto, na 887 kuna.

Za više od jedan posto porasle su i cijene dionica Podravke, Leda i Atlantic grupe, dok je dionica Arenaturista poskupila više od 4 posto.

Među dionicama koje su zabilježile više od 100 tisuća kuna prometa tek su dvije zabilježile pad cijene. Dionicama Đuro Đaković Grupe cijena je skliznula za 0,02 posto, dok je dionica Slavonskog ZAIF-a pojeftinila 10,8 posto.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kupljeno je 28 komada. Ne prodajte maglu ljudima!!!!!

New Report

Close