MOL odustaje od izvanredne isplate dividende Ine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. veljača 2015. u 09:19
Foto: Boris Ščitar / Pixsell

Mađarski MOL obustavio je svoj zahtijev za sazivanje izvanredne skupštine Ine s prijedlogom izvanredne isplate dividende.

Mađarski MOL obustavio je svoj zahtjev za sazivanje izvanredne skupštine Ine s prijedlogom izvanredne isplate dividende u visini od 2 milijarde kuna, a kao razlog navode padajuće cijene nafte koje bi mogle negativno utjecati na poslovanje Ine, izvijestili su u utorak iz domaće naftne kompanije.

"U ime MOL Hungarian Oil and Gas Public Limited Company želimo obavijestiti Upravu INA Industrija nafte da, uslijed padajuće cijene nafte i njenog mogućeg negativnog utjecaja na Inu, MOL kao odgovoran dioničar obustavlja svoj zahtjev da se sazove izvanredna skupština dioničara Ine s prijedlogom izvanredne isplate dividende", navodi se u dopisu koji je Ina jučer primila od MOL-a.

Mađarski MOL je 25. studenog prošle godine od Uprave Ine zatražio da sazove izvanrednu skupštinu dioničara Ine na kojoj bi se glasalo za potpunu isplatu dividende u visini od 2 milijarde kuna ili 260 milijuna eura iz zadržane dobiti.

Tada je MOL zahtjev za isplatom dividende obrazložio navodom da je spasio Inu od stečaja, financijske je stabilizirao i pretvorio u profitabilnu kompaniju sa značajnim investicijskim potencijalom te da su nakon posljednje odluke Ministarstva gospodarstva o oduzimanju licenci za istraživanje na područjima 'Sava' i 'Sjeverozapadna Hrvatska', dioničari shvatili da Ministarstvo trenutno ne podupire proinvesticijsko okruženje u Hrvatskoj pa je došlo vrijeme za sve dioničare da ostvare povrata svojih prijašnjih ulaganja.

Komentirajte prvi

New Report

Close