‘Milijunaši’ dionice Adrisa i HT-a

Foto: Filip Brala/PIXSELL Foto: Filip Brala/PIXSELL

Ukupno je protrgovano vrijednosnicama za malo više od 10 milijuna kuna u sklopu kojeg je dionički promet iznosio 5,6 milijuna kuna, a obveznički 4,4 milijuna kuna.

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u srijedu je pokazalo kako ovih dana indeks ne može održati iole duži pozitivan trend. Završetkom trgovanja CROBEX se spustio za 0,15 posto zaustavivši se na 1809 bodova. Oslabio je i CROBEX10, za nešto izraženijih 0,37 posto čime je dosegnuo 1039 bodova. Kako je već uobičajeno za ljetne mjesece, bitnijih poboljšanja likvidnosti nema. Ukupno je protrgovano vrijednosnicama za malo više od 10 milijuna kuna u sklopu kojeg je dionički promet iznosio 5,6 milijuna kuna, a obveznički 4,4 milijuna kuna.

Ipak, i takva, ne baš osobita razina dioničkog prometa bila je dovoljna da dvije dionice prijeđu granicu od milijun kuna. Najlikvidnija je bila povlaštena dionica Adrisa koja je prikupila 1,6 milijuna kuna. Međutim, najveći interes ulagača rezultirao je gubitkom vrijednosti, pa se cijena rovinjske kompanije spustila jedan posto na 415 kuna. Cijena je smanjena i drugom “milijunašu”, HT-u. Dionica najvećeg domaćeg telekoma prikupila je 1,2 milijuna kuna uz pad vrijednosti za 0,3 posto na 149,50 kuna. Dobitnik dana dionica je Ingre koja se vinula gotovo četiri posto na 4,50 kuna. Uvjerljivi gubitnik dana dionica je Podravke koja je na prometu od 236.000 kuna oslabila 1,5 posto na 320 kuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!