Maistra na 300 kuna, najviše u 4 mjeseca

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

CROBEX10 oslabio je 0,56 posto, a zaustavio se na 1067 bodova.

Početak novog radnog tjedna nije bio sretan za domaće dioničko tržište. Završetkom trgovanja u ponedjeljak glavni dionički indeks Zagrebačke burze spustio se za 0,7 posto na 1844 bodova čime je dokinuta trodnevna mini pozitivna serija.

Osim toga, ovako snažan dnevni pad CROBEX-a nije zabilježen od 21. veljače, odnosno 11 trgovinskih dana. CROBEX10 oslabio je 0,56 posto, a zaustavio se na 1067 bodova. Trgovanje je proteklo u okružju niske likvidnosti koja nije iznjedrila ni jednu dionicu s milijunskim prometom. Ovoga puta fokus ulagača usmjerio se na dionicu koja nije često pri vrhu likvidnosti, a radi se o Jadroagentu.

To je izdanje prikupilo 617.000 kuna prometa, a cijena je pri tome ojačala 0,9 posto uspevši se na 1110 kuna.

Među samo devet izdanja kojima je porasla cijena značajnijim rastom izdvaja se dionica Maistre ojačavši preko dva posto te se zaustavila na 300 kuna.

Vrijedi spomenuti da cijena vrijednosnice tog istarskog hotelijera nije bilo na toj razini od 15. studenog prošle godine. Gubitnik dana dionica je šećerane Viro čija je cijena srezana preko osam posto na 160 kuna. Tijekom ove godine Viro je u minusu gotovo 32 posto, daleko lošije od CROBEX-a koji je u plusu od 0,12 posto.  

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!