Luka Rijeka ide u 4. krug dokapitalizacije

Autor: Poslovni dnevnik , 21. srpanj 2015. u 22:00
Vedran Devčić, predsjednik Uprave/A. M./PIXSELL

Upis dionica traje od 21. do 27. srpnja.

Luka Rijeka objavila je u utorak javni poziv na upis novih redovnih dionica u četvrtom krugu dokapitalizacije, i to najviše njih 2,1 milijun.

Nove dionice mogu upisati ulagatelji u i izvan Hrvatske, uključujući i one koji su sudjelovali u prethodna tri dokapitalizacijska kruga. Konačna cijena novih dionica iznosi 40 kuna za jednu dionicu. U četvrtom krugu nove dionice se upisuju u razdoblju od sedam kalendarskih dana od dana objave javnog poziva, odnosno od 21. do 27. srpnja. Minimalan broj novih dionica koje pojedini ulagatelj može upisati i uplatiti u četvrtom krugu je jedna dionica, a maksimalno 2,1 milijuna.

U tri dosadašnja kruga dokapitalizacije, javnom ponudom novih redovnih dionica ukupno je upisano i uplaćeno 5,4 milijuna novih dionica te uplaćeno 216 milijuna kuna. Tako je u tri kruga ostvareno 90 posto od praga uspješnosti od šest milijuna novih dionica. U strukturi ulagatelja, nove dionice u tri kruga najviše su uplatili obvezni mirovinski fondovi (57,7 posto) i inozemni ulagatelji (37,1 posto).

Manji dio su uplatile fizičke osobe (2,5 posto), ostali investicijski fondovi (1,6 posto) te dobrovoljni mirovinski fondovi (1,1 posto). Povećanje temeljnog kapitala Luke Rijeka provodi se radi investicija i strateškog projekta Škrljevo, koji obuhvaća razvoj pozadinskog terminala Škrljevo u suvremeno uređen i opremljen lučki terminal. U taj projekt i nabavku mehanizacije planira se uložiti više od 50 milijuna eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close