Ljubas opet odugovlači objavu ponude

Autor: Ana Blašković , 28. lipanj 2010. u 22:00

Nakon godina zavlačenja još ništa od ponude za preuzimanje dionica

Nakon višegodišnjeg natezanja kontroverzni dioničar Elektroprometa Michael Ljubas naposlijetku je podnio ponudu za preuzimanje.

Tu je, međutim, i kraj privida da događaji oko Elektroprometa napokon počinju sličiti normalnoj korporativnoj svakodnevnici. Pregledom dokumentacije, Hanfa je utvrdila da je dokumentacija manjkava pa je Ljubasu produljen rok da prikupi preostale dokumente, među kojima i bankarsku garanciju. Unatoč produljenju roka, Ljubas je umjesto zatraženih dokumenata podnio izgovor da “ne može znati buduću cijenu dionice” pa, razumije se, niti bankarsku ganaciju na nepoznati iznos i zatražio – još vremena. Podsjetimo, pošto je regulator u ožujku odlučio da Ljubas ipak mora objaviti ponudu za preuzimanje Elektroprometa, krajem travnja Ljubas je ponudupodnio na odobrenje regulatoru. Hanfa je ustanovila da nije dostavljena sva dokumentacija, među ostalim i ona o načinu na koji je Ljubas stekao dionice tvrtke. Nedostajala je potvrda Zagrebačke burze o prosječnoj cijeni dionice, ali i bankarska garancija. Ljubas je zatražio dodatno vrijeme za prikupljanje papira, no niti nakon što mu je zahtjev odobren nije dostavio bankarsku garanciju niti potvrdu burze. Umjesto toga zatražio je još vremena uz opservaciju o nepoznavanju budućnosti, no regulatoru je očito bilo dosta blefiranja pa se smatra da ponuda nije ni podnesena. U rujnu prošle godine Hanfa je svoju poništila odluku iz kolovoza 2008., da je Ljubas dužan podnijeti ponudu. Na tu je odluku Agencija bila prisiljena jer je Trgovački sud u Zadru u ožujku 2009. ništavnim proglasio prodaju dionica Elektroprometa tvrtke Impuls Ljubasu. Odlukom suda promijenila se i računica pa je broj dionica u vlasništvu Ljubasa i Jadran-produkta (s kojim zajednički djeluje) pao ispod 25 posto. Regulator, međutim, ne odustaje i utvrđuje da je Ljubas povezan ne samo s Jadran-produktom nego i Impulsom, a oni zajedno drže 26,48% Elektroprometa.

Komentari (2)
Pogledajte sve

I više nego frigidna. Impotentna…….A šta je sa preuzimanjem Jadran TMN? Ljubas se već godinama oglušuje na isto a čini se i Hanfa. I…….nikom ništa! Nismo mi spremni ni za ulaz u
“lovačko društvo” (svaka čast lovcima) a kamoli u EU.Pravna država ostaje apstraktan pojam.

Frigidna Hanfa!

New Report

Close