Liburnia Riviera skočila 7,6 posto

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

CROBEX10 oslabio dodatnih 0,51 posto i zaustavio se na 1046 bodova.

Indeksi Zagrebačke burze u ponedjeljak su oslabili i drugi dan zaredom, a u fokusu ulagača našla se dionica Liburnia Riviera Hotela (LRH) zbog medijskih napisa o dva ozbiljna investitora koji su zainteresirani za ulazak u vlasničku strukturu.

Završetkom trgovanja CROBEX se spustio za 0,31 posto na 1815 bodova dok je CROBEX10 oslabio dodatnih 0,51 posto i zaustavio se na 1046 bodova.

Dionički promet dosegao je 5,3 milijuna kuna, a u fokusu ulagača našla se dionica opatijskog hotelijera s prikupljenih 1,2 milijuna kuna prometa.

Cijena te dionica pri tome je skočila za 7,6 posto na 4260 kuna što je najviša cijena još od 26. veljače. Takav skok cijene donio je LRH-u i status dobitnika dana. Podsjetimo, prema medijskim napisima proces prodaje LRH ulazi u završnu fazu, a u procesu dubinskog snimanja trenutno su tri investitora, od kojih su dva vrlo zainteresirana za ulazak u dioničarsku strukturu.

Očekuje se da će jedan od njih uskoro predati ponudu za preuzimanje većinskog paketa dionica. Osim dobitnika dana, turistički je sektor dao predstavnika i na gubitničkoj strani.

  Najvećim padom cijene u ponedjeljak se izdvojila dionica Valamar Riviere koja je na pristojnom prometu od 883.000 kuna potonula 3,4 posto na 40,10 kuna. To je najniža cijena od 27. travnja. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!