Prodaju dionice za 16 dolara i traži 587 milijuna dolara

Autor: Tomislav Pili , 12. ožujak 2019. u 14:35
Dionice će imati oznaku 'LEVI'/REUTERS

Čuveni proizvođač traperica objavio detalje svoje početne ponude dionica.

Američki proizvođač traperica Levi Strauss & Co najavio je u ponedjeljak povratak na burzu nakon više od 30 godina izbivanja, a opetovanim uvrštenjem dionica u burzovnu kotaciju namjerava prikupiti 587 milijuna dolara.

U kompaniji očekuju da će na burzi ponuditi 36,7 milijuna dionica po cijeni od 14 do 16 dolara. Time bi tržišna kapitalizacija kompanije iznosila oko 6,17 milijardi dolara.

Snažna potražnja 
Levis'ov povratak na burzu dolazi u trenutku kada proizvođači traperica bilježe snažnu potražnju za tim odjevnim predmetom. Primjerice, manji konkurenti poput American Eagle Outfittersa te Abercrombie & Fitcha prošloga su tjedna objavili dobre rezultate, potaknute robusnom prodajom trapera. Levi Strauss, koji uz odjeću prodaje i obuću, remene i novčanike, objavio je prihode za prošlu godinu od 5,6 milijardi dolara.

Levi's je osnovan prije 145 godina i prvi je u svijetu kreirao traperice i danas spada među najveće svjetske brendove. Zapali su u teškoće zbog promjena ukusa potrošača, koji su se okrenuli jeftinijim brendovima i sportskoj odjeći.  No, u prospektu namijenjenom ulagačima kompanija ističe kako namjerava prerasti u globalnog "lifestyle" lidera u muškoj i ženskoj modi.

Vlastiti dizajn 
Kako bi privukao mlade kupce, brend Levi's namjerava ponuditi naručivanje traperica po mjeri kako bi kupcima omogućio vlastiti dizajn Levi'sovih proizvoda. Uvrštenjem dionica u burzovnu kotaciju Levi Strauss pridružit će se ove godine kompanijama poput Uber Technologiesa i Lyfta, Pintweresta i Airbnb-a čiji izlazak na burzu ulagači već godinama iščekuju. Aranžeri Levi'sova IPO-a bit će skupina od 12 banaka, uključujući Goldman Sachs, JPMorgan, Bank of America Merrill Lynch i Morgan Stanley. Na Njujorškoj burzi dionicama će se trgovati pod oznakom "LEVI", navodi se u prospektu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Može li me netko uputiti kako da iz Hrvatske sudjelujem u Levi’sovom IPO-u?
Imam nešto iskustva samo na ZSE, vani ne.
Hvala.

New Report

Close