Konzum kupuje udio u trgovačkom lancu Idea

Autor: Poslovni.hr , 15. studeni 2012. u 10:32
PIX

Objava dnevnog reda izvanredne Glavne skupštine negativno se odrazila na dionicu Konzuma koja je pala 1,33 posto na niskom prometu.

Prevladavajući „risk-off” sentiment na europskim, kao i američkim tržištima vrijednosnica utječe i na izvedbu Zagrebačke burze, pišu analitičari u novom izdanju publikacije RBA Dnevne financijske vijesti.

Crobex je jučer zabilježio pad od 0,45 posto na 1.737,72 boda, dok je Crobex10 oslabio 0,19 posto na zaključnih 985,16 bodova. Dnevna likvidnost bila je ispodprosječna i redovni promet dionicama iznosio je 6,89 milijuna kuna. Službena obavijest da je Dalekovod u pregovorima sa najvećim vjerovnicima u vezi pokretanja predstečajne nagodbe srušila je dionicu kompanije za 7,25 posto na 64 kune na prometu od 1,44 milijuna kuna.

Objava dnevnog reda izvanredne Glavne skupštine koja će se održati 21. prosinca, negativno se odrazila na dionicu Konzuma koja je pala 1,33 posto na niskom prometu. Jedna od predloženih odluka je ona o prodaji udjela u društvu Idea d.o.o. (trgovački lanac u Srbiji) krovnom društvu Agrokor, većinskom vlasniku Konzuma, navode iz RBA.

Komentirajte prvi

New Report

Close