Končar grupi prihodi i dobit u minusu, najviše izvezli u Švedsku

U prvom kvartalu prihodi su iznosili 576,4 milijuna kuna/Igor Šoban/PIXSELL U prvom kvartalu prihodi su iznosili 576,4 milijuna kuna/Igor Šoban/PIXSELL

Na domaćem tržištu ostvareno 8,8% manje - 225,2 milijuna kuna, udio izvoza 58 posto

Grupa Končar u prvom je tromjesečju ostvarila dobit nakon oporezivanja od 13,7 milijuna kuna, što je smanjenje u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosila 22,2 milijuna.

Poslovni prihodi grupe u navedenom razdoblju iznose 576,4 milijuna kuna, što je jedan posto manje od ostvarenog u istom razdoblju lani, stoji u izvješću kompanije.

Končarovih 13 tvrtki poslovalo je pozitivno, dok su tri iskazala gubitak u ukupnom iznosu od 2,4 milijuna kuna, koji u cijelosti pripada vlasnicima dionica matice.

Konsolidirani prihodi od prodaje proizvoda i usluga ostvareni su u iznosu od 536 milijuna kuna, što je 4,6 posto manje u odnosu na ostvarenje u istom razdoblju 2017. godine.

Na domaćem tržištu ostvaren je prihod u iznosu od 225,2 milijuna kuna, ili 8,8 posto manje u odnosu na lani, a  prihodi od prodaje na inozemnom tržištu manji su 1,3 posto i iznose 310,8 milijuna kuna.

Udio izvoza iznosi 58 posto, a najznačajniji izvoz ostvaren je u Švedsku.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!