Jednom transakcijom ostvareno gotovo 90% prometa dionicom Adrisa

Autor: Poslovni.hr , 21. studeni 2012. u 09:44
Ilustracija

Najveći promet u iznosu od 1,52 milijuna kuna ostvaren je jučer redovnim dionicama Adris grupe.

Nastavak pozitivne serije uz pad likvidnosti obilježilo je jučerašnje trgovanje na Zagrebačkoj burzi, pišu analitičari u novom izdanju publikacije RBA Dnevne financijske vijesti. Nakon rasta od 0,7 posto u ponedjeljak, vrijednost Crobexa porasla je u utorak dodatnih 0,13 posto, te je indeks dan zaključio na 1.752,86 bodova.

Najveći promet u iznosu od 1,52 milijuna kuna ostvaren je redovnim dionicama Adris grupe, a skoro 90 posto ukupnog prometa generirano je jednom transakcijom u kojoj je 5.154 dionica promijenilo vlasnika, pišu analitičari. Zadnja cijena dionica pritom je porasla 3,43 posto u odnosu na dan ranije, dok je u kategoriji prosječne cijene zabilježen skromniji rast od 0,26 posto. Nakon najave ministra financija kako pripremaju rješenja za Dalekovod, prosječna cijena dionice je porasla 5,74 posto na 79,20 kuna uz solidnih 1,5 milijuna kuna prometa.

Iz Podravke su za danas najavili konferenciju za mediju povodom potpisivanja ugovora o poslovnoj suradnji između Podravke i jedne od vodećih turističkih kompanija Uniline, a nakon Adris grupe i Tankerska plovidba je najavila sudjelovanje u dokapitalizaciji brodogradilišta Uljanik, zaključuje se u RBA analizi.

Komentirajte prvi

New Report

Close