Izvanredna revizija pet dioničkih indeksa od 27. siječnja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. siječanj 2015. u 12:38
Foto: Thinkstock

Izvanrednom revizijom obuhvaćeni su Crobex, CROBEXtr, Crobex10, CROBEXplus i CROBEXturist.

Zbog dokapitalizacije Dalekovoda i Đuro Đaković Holdinga te intenzivnog trgovanja dionicama društva Valamar Riviera u Službenom tržištu, Odbor za indekse Zagrebačke burze izvršio je izvanrednu reviziju pet dioničkih indeksa, izvijestili su u ponedjeljak sa Zagrebačke burze.

Izvanrednom revizijom obuhvaćeni su Crobex, CROBEXtr, Crobex10, CROBEXplus i CROBEXturist, a promjene u sastavu tih indeksa početi će se primjenjivati od utorka, 27. siječnja.

Sa Zagrebačke burze pritom pojašnjavaju da je to izravna posljedica povećanja temeljnog kapitala Dalekovoda i Đuro Đaković Holdinga te intenzivnog trgovanja dionicama Valamara nakon uvrštenja u najvišu kotaciju.

Naime, uslijed dokapitalizacije, free float faktor dionica Dalekovoda iznosi 40 posto, što znači da će se broj dionica te tvrtke uključenih u indekse Crobex i CROBEXtr povećati na 9.887.722.

Povećanjem temeljnog kapitala Đure Đakovića, pak, free float faktor za te dionice iznosi 30 posto, a broj dionica tvrtke uključenih u indekse Crobex i CROBEXtr povećava se na 2,28 milijuna.

Ujedno, 15. siječnja je završilo razdoblje od 30 kalendarskih dana od dana uvrštenja dionica Valamar Rivijere na Službeno tržište i tijekom tog razdoblja te su dionice ostvarile trgovanje tijekom svih trgovinskih dana i zadovoljile su uvjete za ubrzani ulazak u indekse Crobex, CROBEXtr, Crobex10, CROBEXplus i CROBEXturist, pojašnjavaju sa Zagrebačke burze.

Komentirajte prvi

New Report

Close