Ivana Gažić zbog supruga u sukobu interesa

Autor: Poslovni.hr , 14. ožujak 2012. u 22:00

Miroslav Klepač krajem veljače je postao član Uprave koprivničke kompanije

Predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić u sukobu je interesa u slučaju Podravke. Budući da je krajem veljače Miroslav Klepač, njezin suprug, imenovan članom Uprave Podravke, Odbor za utvrđivanje sukoba interesa ZSE odlučio je kako je zbog toga Gažić izravno povezana s tom kompanijom.

“Radi izbjegavanja mogućih negativnih posljedica sukoba interesa preporučuje se da se predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić za trajanja sukoba interesa izuzme iz odlučivanja kada Burza odlučuje o predmetima koji se tiču Podravke”, stoji u odluci Odbora. Postupak odlučivanju o sukoba interesa pokrenula je početkom ožujka sama Uprava ZSE-a i zatražila donošenje preporuke kako da se izbjegnu moguće negativne posljedice. Burzovna pravila nalažu da zaposlenici u slučaju sukoba interesa dužni postupati tako da se zaštite interesi tržišta. Naime, kako nam objašnjava Gažić, Upravi Burze je od početka ove godine odobreno da svaki njezin član može samostalno zastupati društvo, dok su prije odluke morali potpisati oba člana Uprave. “Mi ćemo i dalje odluke donositi zajedno. No u slučaju da mene ili Tomislava Gračana nema, odluke se mogu donijeti samostalno”, kaže Gažić. Ističe kako je svjesna da sukob interesa, kao takav, donosi negativne konotacije. “Budući da smo poduzeli sve korake, javno objavili o čemu se radi i da je postupak odrađen transparentno, nema razloga da bude problema”, objašnjava Gažić. Dodaje kako na Zagrebačkoj burzi kotira više od 270 društava, a Podravka je samo jedno od njih.

Karijera Miroslava Klepača

Novi član Uprave Podravke
Miroslav Klepač krajem veljače postao je član Uprave Podravke, a dolazi s mjesta financijskog direktora Iskon interneta (T-Mobile), u kojem je proveo četiri godine. Od 2005. do 2007. bio je član Uprave Allianza, prije toga je godinu dana bio izvršni direktor sektora strategije i razvoja poslovanja u T-Mobileu. Krajem devedesetih radio je u CAIB Investu.

Komentirajte prvi

New Report

Close