Investitorima nude 15 novih ‘turbosa’

Autor: Tin Bašić , 17. rujan 2013. u 22:01
Sve više se trguje strukturiranim vrijednosnim papirima/Tatjana Tadić/PIXSELL

Zbog skorog dospijeća postojećih, Erste grupa ponudila je još certifikata.

Domaći investitori od danas mogu trgovati sa 15 novih certifikata čija podloga je u šest raličitih instrumenata – Bund futures, indeks S&P500, zlato, srebro, nafta i indeks DAX.

 

17brokerskih

kuća u proteklih je godinu dana sudjelovalo u trgovanju certifikatima

Najnovija tranša sadrži veću količinu papira uglavnom zbog skorog dospijeća postojećih."U prvih godinu dana, otkako su turbosi uvedeni na ZSE, bili smo svjedoci velikom napretku tržišta kapitala, kao i njegovih sudionika, a u trgovanju strukturiranim vrijednosnim papirima sudjelovalo je čak 17 brokerskih kuća.", istaknuo je Marko Erdeljac iz Sektora financijskih tržišta Erste banke. U priopćenju banke se, naime, navodi se da se od srpnja ove godine promijenio način na koji se segmentiraju ti papiri. Tako se dosadašnji turbo certifikati nazivaju jednostavno "turbosi".

Oni su jednaki dosadašnjim turbo certifikatima, ali nalaze se u posebnoj skupini da se razlikuju od indeksnih i bonus certifikata. "Svakako je bitno još jednom  podsjetiti sve zainteresirane da pažljivo prate kretanje cijena underlyinga i prema tome koncipiraju svoja trgovanja te da uvijek na umu imaju činjenicu da su turbosi proizvodi s polugom", zaključio je Erdeljac.

Komentirajte prvi

New Report

Close