Investitori potpuno razgrabili nove dionice Dalekovoda

Autor: Tomislav Pili , 23. srpanj 2014. u 22:01
Za 1700 zaposlenih dolaze malo bolji dani/Marijan Sušenj/PIXSELL

Po objavi rezultata dokapitalizacije dionica na burzi skočila 19 posto.

Iznad svih očekivanja – tako se može ocijeniti rezultat dokapitalizacije Dalekovoda kojom je ova kompanija konačno ušla u malo mirnije poslovne vode.

Nakon što je u prvom krugu upisano i uplaćeno 2,5 milijuna dionica – manje od potrebnog minimuma za uspjeh dokapitalizacije – u drugom krugu koji je trajao posljednjih osam dana dogodio se potpuni preokret. Investitori su ne samo razgrabili preostalih 3,46 milijuna dionica, već su upisali ukupno 4,3 milijuna dionica čime je potražnja premašila ponuđenu količinu.Tako je Dalekovod u dva kruga prodao svih šest milijuna novih dionica kako je bilo i predviđeno ovom dokapitalizacijom teškom 60 milijuna kuna.

 

8,5milijuna

kuna viška vratit će se investitorima najkasnije do 29. srpnja

Višak od 8,5 milijuna kuna vratit će se investitorima najkasnije do 28. srpnja, navela je kompanija u priopćenju objavljenom u srijedu na internetskim stranicama Zagrebačke burze. U Dalekovodu ne skrivaju oduševljenje rezultatima dokapitalizacije, pa su poručili kako su vjerovali da će drugi krug biti uspješan, a veliki interes je potvrdio njihova očekivanja. "Naši dioničari su i ovaj put pokazali da vjeruju u veliki potencijal Dalekovoda na stranim i domaćim tržištima", ističu iz Dalekovoda.

Euforija iz sjedišta kompanije na zagrebačkom Žitnjaku prelila se prijepodne i na Zagrebačku burzu, pa je dionica Dalekovoda po objavi rezultata skočila za 19 posto, da bi u jednom trenutku porasla za čak 27 posto.Ipak, tijekom poslijepodneva euforija među ulagačima malo je splasnula, pa se cijena završetkom trgovanja zaustavila na 16,6 kuna uz rast od 12,2 posto. Veliki interes investitora za dokapitalizaciju vjerojatno je dijelom potaknut i posljednjim značajnim  razvodnjavanjem dioničarske strukture. Na upit o strukturi dioničara koji su sudjelovali u dokapitalizaciji, iz Dalekovoda su otkrili da se radilo o 71 posto pravnih i 29 posto fizičkih osoba. "Od toga se ukupan broj subjekata koji su sudjelovali odnosi na 68 pravnih te na 609 fizičkih osoba", tvrde u Dalekovodu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close