Indeksi sa različitim predznacima

Autor: Tomislav Pili , 25. srpanj 2017. u 17:13
Foto: Thinkstock

CROBEX10 nije se uspio probiti u pozitivno područje te se spustio do 1115 bodova.

Indeksi s različitim predznacima te već treća blok-transakcija povlaštenim dionicama Adrisa obilježili su trgovanje na Zagrebačkoj burzi u utorak.

Završetkom trgovinskog dana tijekom kojeg su počela pristizati tromjesečna izvješća dijela kompanija iz sastava indeksa, CROBEX se zaustavio na 1879 bodova što je blagih 0,04 posto više nego dan ranije. No, CROBEX10 nije se uspio probiti u pozitivno područje te se spustio do 1115 bodova što je 0,2 posto manje nego u ponedjeljak.

Trgovanje je obilježila i za nijansu viša likvidnost od 4,4 milijuna kuna redovnog prometa dok je ukupni promet dosegao devet milijuna kuna zbog blok-transakcije paketom od 10.000 povlaštenih dionica Adrisa za 4,6 milijuna kuna. U takvim okolnostima u "klubu milijunaša" sa 1,5 milijuna kuna prometa našla se samo dionica turističke kompanije Valamar Riviera kojem je pri tome cijena stagnirala na 44 kune.

Rastom cijene izdvaja se dionica Instituta IGH koji je skočio 8,2 posto te se zaustavio na 299,73 kune. Inače, u posljednjih mjesec dana cijena te dionice uvećana je za devet posto. Građevinske dionice prednjače i na drugoj strani spektra, a izdvaja se Dalekovod koji je pao 3,5 posto na 22,2 kune.

Komentirajte prvi

New Report

Close