IKB isplaćuje 10,5 mil. kuna dividende

Autor: Ana Blašković , 08. travanj 2013. u 11:23
Dio dobiti od 6,7 milijuna kuna 'podebljat' će zadržanu dobit banke/PIXSELL

Glavna skupština dioničara banke odlučila o isplati 17,2 mil. kuna neto dobiti.

Istarska kreditna banka Umag uspješno je završila prošlu godinu pa će dioničarima isplatiti 10,5 milijuna kuna dividende.

Vlasnici banke okupljeni na glavnoj skupštini potvrdili su prijedlog Uprave da se najveći dio prošlogodišnje neto dobiti od 17,2 milijuna kuna isplati kao nagrada, dok će manji dio od 6,7 milijuna kuna otići u zadržanu dobit. Svakom od dioničara bit će isplaćena 71 kuna po dionici što znači da će najvećem vlasniku tvrtki Intercommerce iz Umaga biti isplaćeno 1,8 milijuna kuna. Tvrtkama TCU i Serfin dividenda će donijeti 1,6 milijuna kuna, odnosno 1,03 milijuna kuna, a četvrtom po veličini dioničaru Generali osiguranju bit će isplaćeno 0,8 milijuna kuna.

IKB Umag jedna je od rijetkih manjih banaka koja usprkos svojoj veličini uspješno posluje. Sa 2,68 milijardi kuna aktive banka je 13. po veličini tržišni igrač s udjelom od 0,66 posto u ukupnoj aktivi bankarskog sektora. Dok je niz drugih banaka prošle godine bilježio sužavanje bilance, IKB-u je aktiva porasla 5,7 posto. Predsjednik Nadzornog odbora Milan Travan najavio je da će banka i dalje voditi konzervativnu politiku. 

Komentirajte prvi

New Report

Close