HT: Dividenda će biti 7 kuna, Uprava dobila novog člana

Autor: Tanja Ivančić Belošević/VL , 29. travanj 2015. u 22:00
Davor Tomašković, predsjednik Uprave HT-a/G. Stanzl/PIXSELL

Skupština nije prihvatila protuprijedloge SG-Splitske banke i Raiffeisena.

Dividenda Hrvatskog telekoma (HT) za 2014. iznosit će sedam kuna po dionici, potvrđeno je u srijedu na Glavnoj skupštini dioničara HT-a.

Za njezinu isplatu će se iz zadržane dobiti iz 2009. izdvojiti 573,2 milijuna kuna, stoga dioničari nisu obavezni platiti porez od 12 posto i pripadajući porez, te će im biti isplaćen puni iznos. Skupština nije prihvatila protuprijedloge Societe Generale – Splitske banke i Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima za isplatu većeg iznosa dividende. Dividenda će se isplatiti 25. svibnja 2015.

 Skupština je prihvatila prijedlog o raspodjeli prošlogodišnje dobiti od 1,13 milijardi kuna na tri dijela: 940 milijuna kuna za povećanje temeljnog kapitala, 34,7 milijuna kuna u zakonske rezerve i 155,97 milijuna kuna u zadržanu dobit. Na skupštini je bilo 37 dioničara koji su predstavljali 71,83 posto temeljnog kapitala HT-a. HT je objavio u srijedu da je Nadzorni odbor imenovao Borisa Batelića članom Uprave te glavnim direktorom za korisničko iskustvo, na razdoblje od tri godine s početkom od 1. svibnja 2015. godine. Kako je već objavljeno, 1. svibnja iz Uprave odlazi Irena Jolić Šimović. Usto, u Nadzorni odbor izabran je Marc Stehle na mandatno razdoblje u trajanju od četiri godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close