Hidroelektra traži strateškog partnera

Autor: Poslovni dnevnik , 09. srpanj 2014. u 22:00
Lanjski gubitak 56 mil. kuna/ IČ/PIXSELL

Dioničari izglasali smanjenje temeljnog kapitala i dali odobrenje za dokapitalizaciju.

Glavna skupština Hidroelektre niskogradnje donijela je odluku o smanjenju temeljnog kapitala radi pokrića gubitaka, kao i odluku o povećanju temeljnog kapitala kroz ulazak mogućeg strateškog partnera u tvrtku.

Temeljni kapital Hidroelektre niskogradnje, temeljem odluke skupštine dioničara donesene u utorak umanjit će se smanjenjem nominalne vrijednosti dionice sa 100 na 50 kuna. Temeljni kapital tako će biti prepolovljen, na 31,2 milijuna kuna, objavili su u srijedu iz te tvrtke. Pritom ističu da se iznos za koji je kapital smanjen neće isplatiti dioničarima, već će se koristiti za pokriće dijela gubitka iz poslovanja tvrtke u 2013. godini.Hidroelektra je lani poslovala s gubitkom većim od 56 milijuna kuna, a taj će iznos biti pokriven s 31,2 milijuna kuna dobivenih smanjenjem temeljnog kapitala, potom s 3,7 milijuna kuna iz kapitalnih rezervi tvrtke te 2,13 milijuna kuna iz rezervi.

Preostalih gotovo 19 milijuna kuna prošlogodišnjeg gubitka bit će prikazano u budućim razdobljima kao preneseni gubitak, odlučeno je na skupštini. Istodobno je donesena i odluka da se Upravi da odobrenje da uz suglasnost Nadzornog odbora u roku od pet godina poveća temeljni kapital u novcu izdavanjem novih dionica. U Hidroelektri ocjenjuju da bi tvrtka mogla imati koristi od strateškog odnosa s jednim ili više strateških partnera tako da se podupre postojeći položaj društva na tržištu na način da se ojača njegova financijska stabilnost. 

Komentirajte prvi

New Report

Close