Goldman Sachs navodno planira podijeliti veliki broj otkaza

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. siječanj 2013. u 12:55
Foto: EPA/JUSTIN LANE

Američki terminski indeksi najavljuju danas oprezno trgovanje na Wall Streetu, dok investitori iščekuju objavu poslovnih rezultata američkih banaka i nove makroekonomske pokazatelje, ponajprije s tržišta rada.

 Američki terminski indeksi najavljuju danas oprezno trgovanje na Wall Streetu, dok investitori iščekuju objavu poslovnih rezultata američkih banaka i nove makroekonomske pokazatelje, ponajprije s tržišta rada.

Terminski S&P 500 indeks bio je oko 12,30 sati u plusu 0,1 posto, dok su Dow Jones i Nasdaq indeks bili u minusu do 0,2 posto.

U fokusu investitora mogle bi se naći dionice zrakoplovnih kompanija, dok pokušavaju reorganizirati letove nakon što su Europa, Japan, Indija i SAD odlučili prizemljiti Beoingove 787 Dreamliner modele zrakoplova zbog učestalih tehničkih poteškoća.

U potrazi za kratkoročnim tržišnim smjernicama, investitori s nestrpljenjem iščekuju objavu tromjesečnih poslovnih rezultata Citigroupa i Bank of Americe kasnije tijekom dana.

U međuvremenu, izvori bliski Goldman Sachsu tvrde da izvršni direktori te banke razmatraju veliko smanjivanje broja zaposlenika i njihovih plaća u iduće dvije godine, ali se pribojavaju da bi predubokim rezovima banka mogla oslabiti, pa stoga biti nespremna kad nastupi oporavak poslovanja.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas će biti objavljeni podaci o nezaposlenosti u SAD-u. Analitičari u anketi Reutersa procjenjuju da je broj prvih zahtjeva za pomoć nezaposlenima prošloga tjedna pao za 6.000, na 365.000.

Američko ministarstvo trgovine objavit će, pak, podatke o započetim gradnjama kuća i izdanim građevinskim dozvolama u prosincu lani.

U fokusu ulagača mogla bi se naći i dionica AT&T-ja, jer je Wall Street Journal objavio da ta telekomunikacijska kompanija razmatra kupnju telekoma u Europi kako bi osigurala daljnji rast poslovanja, s obzirom na ograničenja na domaćem tržištu.

Na europskim se burzama danas trguje oprezno. Oko 12,30 sati londonski FTSE i frankfurtski DAX indeks bili su u minusu do 0,2 posto, dok je pariški CAC porastao 0,4 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close