Europske burze blago porasle, najveći dobitnik Danone

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. veljača 2013. u 10:58
Guliver/Thinkstock

Očekuje se oprezno trgovanje jer nema vijesti koje bi značajnije pokrenule tržište.

Na europskim su burzama cijene dionica jutros blago porasle, nakon jučerašnjeg pada, no očekuje se oprezno trgovanje jer nema vijesti koje bi značajnije pokrenule tržište.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,2 posto, na 1.160 bodova, nakon što je jučer blago pao. Frankfurtski DAX, londonski FTSE i pariški CAC indeks bili su u 9,30 sati u plusu između 0,1 i 0,2 posto.

Među najvećim je dobitnicama, s rastom cijene od gotovo 5 posto, dionica Danonea nakon što je ta francuska prehrambena kompanija izvijestila o boljim kvartalnim rezultatima nego što se očekivalo i najavila smanjenje troškova poslovanja. No, trguje se mirno, među ostalim, zbog toga što se ovoga vikenda održavaju parlamentarni izbori u Italiji, pa je neizvjesno u kojemu će smjeru krenuti ta prezadužena članica eurozone.

„Mislim da su mogućnosti uspona cijena dionica ograničene. U razdoblju smo konsolidacije, nakon snažnog rasta tržišta početkom godine, pa nam prijeti rizik od pada“, kaže Richard Griffiths, direktor u tvrtki Berkeley Futures.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros oslabio 0,3 posto, na 11.372 boda.

Komentirajte prvi

New Report

Close