Euronext iduće godine izlazi na burzu

Autor: Ana Blašković , 21. kolovoz 2013. u 22:00
EPA

Banke JP Morgan Chase i Societe Generale bit će aranžeri Euronextovog izlaska na burzu, neslužbeno doznaje Bloomberg.

Banke JP Morgan Chase i Societe Generale bit će aranžeri Euronextovog izlaska na burzu, neslužbeno doznaje Bloomberg. Udio u Euronextu, koji kontrolira tržišta u Parizu, Lisabonu, Bruxellesu i Amsterdamu na bubnju bi se mogao naći iduće godine. Vrijednost bi mu mogla dosegnuti oko 750 milijuna eura premda konačna faza deala još nije definirana.

Europski mediji pišu da bi inicijalna ponuda dionica (IPO) završila eksperiment spajanja najvećih europskih i američkih burzi koji je započeo u travnju 2007. kada je njujorški NYSE Group kupio Euronext iz Pariza za 14,3 milijardi dolara. Prije osam mjeseci IntercontinentalExchange je objavio namjeru da kupi vlasnika New York Stock Exhangea za 8,2 milijarde dolara u novcu i imovini.

Transakciju tek trebaju odobriti regulatori. Prije nego da zeleno svjetlo francuski financijski regulator želi znati planove za Euronext. Američki regulator prošlog tjedna odobrio je akviziciju što je značajan korak prema njezinom uspješnom zaključenju. Regulatori u europskim zemljama moraju dati svoje pojedinačno odobrenje. Kraj transakcije očekuje se na jesen. 

Komentirajte prvi

New Report

Close