Ericssonu Nikoli Tesli prihod pao dva posto, a neto dobit 26 posto

Autor: Darko Bičak , 28. travanj 2015. u 22:01
Gordana Kovačević, predsjednica Uprave/Žarko Bašić/PIXSELL

Rastu na Ericssonovu tržištu, tržištu Zajednice Neovisnih Država i u JI Europi , čime ublažavaju pad prihoda u Hrvatskoj.

Zagrebačka tehnološka tvrtka Ericsson Nikola Tesla (ENT) u prvom je tromjesječju 2015. zabilježila dobit od 25,2 milijuna kuna, što je pad od 26 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Prihodi od prodaje smanjeni su dva posto, na 309,2 mil. kn. U ukupnim prihodima od prodaje udio domaćeg tržišta čini 19,1 posto, izvoz na Ericssonovo interno tržište 59 posto, dok izvoz na ostala tržišta sudjeluje s 21,9 posto. Na domaćem je tržištu ostvareno 59 milijuna kuna prihoda od prodaje, oko 45 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je ponmajprije posljedica promjene u dinamici ulaganja operatera, ističu u kompaniji. No, prihodi od prodaje na izvoznim tržištima (bez Ericssonova tržišta) povećani su 13 posto, na 67,7 milijuna kuna, što je prije svega rezultat realizacije projekata dogovorenih u prošloj godini.

 

25milijuna

kuna dobit je Ericssona NT za prva tri mjeseca 2015. godine

"Tijekom prvog tromjesečja 2015. kompanija je nastavila stabilno poslovati. Program smanjivanja troškova napreduje i brže od planiranog te već u prvom tromjesečju pokazuje solidne rezultate", ocijenila je predsjednica Uprave Gordana Kovačević. Dodaje kako su nepovoljni ekonomski trendovi i oprezan pristup kupaca kapitalnim investicijama prisutni i dalje. "U odnosu na isto razdoblje prethodne godine ostvaren je značajan rast prihoda na Ericssonovu tržištu. Tržišta Zajednice Neovisnih Država i jugoistočne Europe također bilježe rast, čime je djelomično neutraliziran pad prihoda na domaćem tržištu", poručila je Kovačević.

Predsjednica Uprave Ericsson NT-a ističe kako kompanija trenutačno nije izložena financijskim rizicima u Rusiji i Ukrajini. Navela je i kako je kompanija, u skladu sa svojom strategijom, posebno fokusirana na prodaju u području mobilnog širokopojasnog pristupa internetu i ciljanim područjima: IP mreže, Oblak, OSS i BSS, TV i mediji te industrija i društvo. Iz zagrebačke tvrtke su najavili da i u idućem radzoblju nastavljaju s zapošljavanjem mladih stručnjaka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close