Ericssonu Nikoli Tesli dobit porasla tri posto, na 51 milijun kuna

Autor: Darko Bičak , 28. srpanj 2015. u 21:59
Gordana Kovačević, predsjednica Uprave ENT-a/Borna Filić/PIXSELL

Najveći rast prodaje ostvaren je unutar samog koncerna Ericsson, a slijede tržišta regije, dok je tržište ZND-a zabilježilo značajan pad.

Tehnološka tvrtka Ericsson Nikola Tesla (ENT) u prvih je šest mjeseci 2015. ostvarila prihod od prodaje od 679,4 milijuna kuna, a što je 3,5 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

Istodobno je dobit iznosila 51 milijun kuna, ili tri posto više u odnosu na lani. Udio domaćeg tržišta u ukupnim prihodima od prodaje čini 22,5 posto, interno Ericssonovo tržište 57,1 posto, dok ostala izvozna tržišta sudjeluju s 20,4 posto.  "Prihodi od prodaje veći su zbog rasta prodaje na Ericssonovu tržištu i tržištima jugoistočne Europe. Prodaja na domaćem tržištu i tržištu Zajednice neovisnih država (ZND) bilježi pad", istaknula je predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević. Na Ericssonovu tržištu ostvareno je 388 milijuna kuna prihoda od prodaje, što je porast od 31 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok su na tržištima jugoistočne Europe (Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Kosovo) prihodi od prodaje bili 95,5 milijuna kuna, odnosno 9,4 posto veći.

No, na domaćem tržištu ukupno je ostvareno 153 milijuna kuna prihoda od prodaje, što je 22,5 posto manje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok su na izvoznim tržištima (bez Ericssonova) prihodi od prodaje bili 138,4 milijuna kuna ili 14,9 manji. Na tržištu ZND-a prihodi od prodaje iznose 42,9 milijuna kuna, što je smanjenje od 43 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Iz Ericssona ističu da su zbog "izazovnog tržišnog okruženja" mnoge očekivane aktivnosti odgođene za sljedeće razdoblje.

Komentirajte prvi

New Report

Close