EIB i Erste financiraju poduzetništvo

Autor: Poslovni dnevnik , 20. svibanj 2014. u 21:58
Z.B./PIXSELL

Predstavnici Erste banke i Europske investicijske banke (EIB) potpisali su u utorak ugovor o kreditu u iznosu od 50 milijuna eura.

Predstavnici Erste banke i Europske investicijske banke (EIB) potpisali su u utorak ugovor o kreditu u iznosu od 50 milijuna eura. Kreditom će Erste banka u Hrvatskoj financirati projekte malog i srednjeg poduzetništva te srednje kapitaliziranih poduzeća, uz poseban naglasak na projekte enegetske učinkovitosti. Ugovor su potpisali članovi Uprave Erste banke Slađana Jagar i Boris Centner te voditelj odjela kreditiranja EIB-a Dominique Courbin, koji je podsjetio da je EIB do sada putem Erste banke plasirao ukupno 140 milijuna eura.

Ta su sredstva gotovo u cijelosti plasirana te je zbog uspješnosti dosadašnjih tranši odlučeno da se Erste banci odobri dodatnih 50 milijuna eura kredita. Centner je pojasnio da je do sada Erste banka od EIB-a dobila tri tranše kredita, od kojih su dvije vrijedne 90 milijuna eura u potpunosti iskorištene, dok je posljednja od 50 milijuna eura pri kraju s iskorištenjem.

Kredit iz ove tranše mogu dobiti i jedinice lokalne uprave i samouprave, a ovisno o vrsti projekta krediti se odobravaju na rok od minimalno dvije do najviše 12 godina, uz mogućnost počeka do dvije godine. Cijena kredita određuje se prema tržišnim parametrima. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

50 MIl Eura je vijest. Ocito je teska recesija u Hr.

New Report

Close