Dobit rasla, ali prihod 5,4% niži

Autor: Darko Bičak , 26. travanj 2018. u 22:00
Zaposlili smo 73 nova stručnjaka, kaže Gordana Kovačević/Ž. Bašić/PIXSELL

Na domaćem tržištu prihodi od prodaje iznose 57,9 milijuna kuna i manji su 34,1%.

Ericsson Nikola Tesla (ENT) Grupa je u prvom tromjesečju 2018. ostvarila prihode od prodaje u iznosu od 341 milijun kuna, a što je 5,4% manje u odnosu na isto razdoblje lani.

Istodobno im je neto dobit bila 30,3 milijuna kuna ili 52% više nego u istom razdoblju lani.

Kako ističu Gordana Kovačević, predsjednica Uprave ENT-a, usluge im bilježe kontinuirani rast prihoda prvenstveno zahvaljujući širenju odgovornosti u njihovu istraživačko-razvojnom centru i drugim centrima kompetencija.

"U prvom tromjesečju zaposlili smo 73 nova stručnjaka te je Ericsson NT na kraju tromjesečja imao 3088 zaposlenika. Dobili smo nove odgovornosti u području razvoja pete generacije mobilnih komunikacija, što će rezultirati proširenjem istraživačko-razvojnih aktivnosti u Osijek uz postojeće lokacije u Zagrebu i Splitu", kaže Kovačević.

Dodaje da su unatoč manjim prihodima od prodaje na domaćem tržištu, tijekom prvog tromjesečja potpisali nekoliko strateških ugovora kojima su se pozicionirali na tržištu u budućem razdoblju. Na domaćem tržištu prihodi od prodaje iznose 57,9 milijuna kuna i manji su 34,1% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Na izvoznim tržištima (bez korporativnog) prihodi od prodaje iznose 45,4 milijuna kuna i manji su 9,7%. Na Ericssonovom tržištu ostvareno je 237,6 milijuna kuna ili 7% više nego lani. 

Komentirajte prvi

New Report

Close