Dobit Auctora “spašava” domaću brokersku industriju

Autor: Tin Bašić , 29. studeni 2013. u 10:15
Marijan Palić, osnivač investicijskog društva Auctor/Žarko Bašić/PIXSELL

Vešemilijunska dobit brokera u prvih devet mjeseci isključivo je posljedica dobrog rezultata samo jedne brokerske kuće.

Domaća brokerska industrija ostvarila je sjajne rezultate u trećem tromjesečju ove godine.

Na kraju rujna devet privatnih ne bankarskih investicijskih društava ostvarilo je dobit prije oporezivanja od 6,57 milijuna kuna. To je šest puta bolji rezultat nego u isto vrijeme prošle godine kada je deset društava ostvarilo dobit od 1,04 milijuna kuna. Međutim, iako bi se najnovije rezultate brokerske industrije koje je objavila Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga moglo protumačiti kao optimistične, detaljnija analiza pokazuje suprotno. Višemilijunska dobit brokera u prvih devet mjeseci isključivo je posljedica dobrog rezultata samo jedne brokerske kuće.

 

6,57milijuna

kuna iznosi ukupna dobit investicijskih drušava

Riječ je o Auctoru koji je u prvih devet mjeseci imao dobit prije oporezivanja od impresivnih 5,91 milijun kuna. A ta visoka zarada posljedica je odličnog rezultata iz drugog kvartala kada je društvo, kojemu je osnivač Marijan Palić, zaradilo  5,47 milijuna kuna. Od ukupno devet društava, njih četiri u prvih devet mjeseci poslovalo je s negativnim predznakom. Najveći gubitak od 324.000 kuna imali su Antea brokeri. Slijedi Credos sa 261.000 kuna minusa, Rast sa 193.000 te Aktiv brokeri sa 167.000. Solidan rezultat imali su Agram brokeri s dobiti od 638.000 kuna. Interkapital VP poslovao je sa 548.000 plusa, Fima vrijednosnice sa 316.000, a Hita vrijednosnica sa 97.000 kuna dobiti. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nismo zadovoljni s prekratkim, i prešturim izvješćem o poslovanju najjačih brokerskih kuća, a najviše smo nezadovoljni – što nije OBJAŠNJENO –
O T K U D A AUctoru dobit- dok su svi , blizu minusa….????
Iz čega se sastoji dobit , rezultata kojih prihoda -točno i precizno!

New Report

Close