Dividenda Ine 55 kuna; može i 135,34 kuna

Autor: Tomislav Pili , 28. ožujak 2018. u 22:01
Novi mandat Z. Áldottu/Robert Anić/PIXSELL

Sjednica Uprave i NO-a.

Ina ima novca za dividendu od 55 kuna, ali i za više od 135 kuna. Kako je priopćeno u srijedu, Uprava i Nadzorni odbor Ine predložit će skupštini dioničara isplatu 550 milijuna kuna dobiti, što čini 55 kuna po dionici, ali su zaključili kako je moguća i isplata ukupnog zakonski raspoloživog iznosa od 1,35 milijardi kuna ili 135,34 kune po dionici.

"Temeljem financijske stabilnosti kompanije, zajednički je zaključak Uprave i Nadzornog odbora kako je isplata ukupnog zakonski raspoloživog iznosa za isplatu dividende u iznosu od 1,35 milijardi kuna također moguća i može biti predmet konačne odluke dioničara", ističu iz Ine. 

Nadzorni odbor je na jučerašnjoj sjednici dao suglasnost na revidirane financijske izvještaje za prošlu godinu, razmatrao i izvješće o stanju Ina Grupe za 2017. te nije imao primjedbi na dostavljeno izvješće.

Na sjednici je Nadzorni odbor i ponovno imenovao Zoltána Áldotta za predsjednika Uprave Ine te za članove Uprave Niku Dalića, Gábora Horvátha, Ivana Krešića, Davora Mayera i Pétera Rataticsa, za razdoblje od 1. travnja 2018. do 31. ožujka 2019. godine, kaže se u priopćenju. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

koja je to bila firmetina.. ovako okljaštrena preko 3 miljarde kune ebitda… još ako jednog dana nađu naftu, samo je nebo granica

A bonusi članovima uprave i vijeću izvršnih direktora ( koje usput budi rečeno još uvijek vodi glavnu riječ i postoji mimo zakona RH)? Je li to možda dobra stara poslovna tajna?

New Report

Close