Dividenda Ericssona NT dvostruko veća

Autor: Tin Bašić , 12. ožujak 2014. u 22:00
Gordana Kovačević/Zarko Basic/PD/PIXSELL

Uprava i NO predlažu isplatu od 320 kuna po dionici, a lani je isplaćeno 170 kuna.

Nadzorni odbor i Uprava Ericsson Nikole Tesle predlažu da se dioničarima isplati dividenda od ukupno 320 kuna po dionici.

Redovna dividenda iznosi 20 kuna po dionici, a izvanredna je 300 kuna po komadu, stoji u obavijesti kompanije koja je objavljena u srijedu na Zagrebačkoj burzi. Glavna skupština planirana je za 27. svibnja. Inače predložena dividenda gotovo je dvostruko viša od prošlogodišnje. Naime, Ericsson NT lani je svojim dioničarima isplatio ukupno 170 kuna po dionici (20 kuna redovne i 150 kuna izvanredne dividende).

Pravo na dividendu imaju dioničari koji su sedmog dana prije održavanja Glavne skupštine, odnosno na dan 20. svibnja 2014. godine, evidentirani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD). "S obzirom da cjelokupni postupak prijeboja i namire te registracije dionica traje tri radna dana, da bi dioničar bio registriran u depozitoriju SKDD-a na dan 20. svibnja 2014. zadnji dan za kupnju dionica na Zagrebačkoj burzi je četvrtak 15. svibnja", stoji u obavijesti kompanije. Dividenda će dioničarima biti isplaćena najkasnije do 26 lipnja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close