Dionički promet ispod dva milijuna kuna

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

“Milijunaša”, naravno, nije bilo, a najlikvidnija je bila dionica Zagrebačke banke koja je prikupila 516.000 kuna i pri tome oslabila gotovo jedan posto na 62 kune.

Glavni dionički ndeks Zagrebačke burze u četvrtak je oslabio i drugi dan zaredom, uz minimalni dionički promet. Završetkom trgovanja CROBEX se zaustavio na 1807 bodova što je 0,12 posto manje nego dan ranije. Za istovjetni postotak, ali s pozitivnim predznakom, ojačao je CROBEX10 zaustavivši se na 1041 bod. Trgovanje je proteklo u ovjetima vrlo skromne likvidnosti, pa je zabilježeno malo manje od dva milijuna kuna dioničkog prometa. Međutim, zahvaljujući dvjema blok-transakcijama Hrvatskog telekoma za pet milijuna kuna te FTB turizma za 3,2 milijuna kuna ukupni je promet dosegnuo 10,2 milijuna kuna.

“Milijunaša”, naravno, nije bilo, a najlikvidnija je bila dionica Zagrebačke banke koja je prikupila 516.000 kuna i pri tome oslabila gotovo jedan posto na 62 kune. Najvećim rastom cijene izdvojila se pak povlaštena dionica Adrisa koja je poskupila 1,4 posto na 421 kunu dok je gubitnik dana Ericsson Nikola Tesla. Ta se dionica stropoštala 3,3 posto na 1020 kuna što je najveći dnevni pad od 6. lipnja.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!