Dioničarska ‘rošada’ bez utjecaja na poslovanje Valamara

Autor: Tomislav Pili , 29. siječanj 2018. u 22:00
Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara/Jurica Galoić/PIXSELL

Najveći dioničar podjelom prebacio 44,11% udjela u hrvatskoj turističkoj kompaniji na austrijski EPIC Hospitality Group.

Turistička kompanija Valamar Riviera dobiva novog-starog najvećeg dioničara, a iz Rovinja poručuju kako ova promjena neće imati nikakva utjecaja na poslovanje i buduće investicije.

Valamar je u ponedjeljak na Zagrebačkoj burzi izvijestio kako je ugovorom o podjeli i preuzimanju od 20. prosinca tvrtka EPIC Hospitality Group preuzela od austrijske tvrtke EPIC, Goldscheider und Wurmböck 55,6 milijuna dionica tog hrvatskog hotelijera. Te dionice čine 44,11 posto udjela u Valamaru. Ova informacija investicijskoj je javnosti postala dostupna tek jučer iako je ugovor stupio na snagu 23. siječnja, odnosno prije tjedan dana, nakon što su skupštine oba EPIC-a koji se dijele dale zeleno svjetlo.

Puni pravni učinci nastupaju upisom podjele u registar austrijskog Trgovačkog suda, navodi se u priopćenju. Iz Valamara tvrde da su 26. siječnja primili obavijesti o promjenama u društvima EPIC, Goldscheider und Wurmböck i EPIC Hospitality Holding slijedom kojih su dionice Valamar Riviere prenesene na EPIC Hospitality Holding.

"Posljedično prijenosu dionica nije došlo do promjene osoba koje ostvaruju kontrolu nad dionicama Valamar Riviere jer je članska struktura u oba društva istovjetna. Stoga se ne očekuje bilo kakav utjecaj ni promjena u poslovanju kao ni u investicijskim planovima Valamara kao posljedica navedenog prijenosa dionica", poručili su za Poslovni dnevnik iz te kompanije. Cijena dionice u ponedjeljak oko 15 sati bila je u plusu 0,47% na 43 kune.  

Komentirajte prvi

New Report

Close